Lazaroiu, te temi de Tatoiu?

Traim in Romania si nu suntem deloc in somnul REM. Ba chiar intr-o stare accentuata de luciditate, pe care guvernul nu ne-o iarta, asa cum femeia lui Cioran nu ierta nici o naivitate.

Pupilele se misca alert insa, de la EBA-botanicele  pe care le servim din 2004, iar la fel ca in REM, analiza si memoria devin procese secundare. Dugheana de la Cotropiceni, decorata cu o frunza carpatina in loc de una jamaicana, ne-a castigat de clienti cuminti si fara mofturi. La asa musterii, asa marafeturi. Spice-urile pe care navigatorul Ghildei portocalii ni le livreaza de 7 ani precum unor fremeni low-class ne-au dus pe culmile extatice ale dez-amagirii. Nu mai reactionam, sau cel putin asa se crede. Anesteziati de traficantii de iluzii politice, putem suporta diverse experimente.

Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Greuceanu, deja nivelul minciunilor a ajuns la ciclul primar. De asta e constient si Sebastian Lazaroiu care precum profesorul trasnit ar vrea sa se apuce de experimentul vietii sale. Sau cel putin asta anunta intr-un editorial din oficios cu un titlu atragator: Mariti salariile bugetarilor. Chiar se poate.

Uitati ce vrea sa faca marele sociolog intr-o tara si asa bramburita de masuri luate si aplicate haotic :“ Se pot mari salariile bugetarilor…Cum? Unu: o analiza rapida a fiecarui departament, scoala, spital, sectie, serviciu. De cati oameni e nevoie sa faca acelasi lucru? O sa constatam excedent de posturi. Doi: pusi pe liber toti functionarii. Trei: organizat concursuri, re-angajati cei mai competenti pe posturile ramase. In 6 luni se poate face asta. In urmatoarele 6 luni vom avea cel mai performant aparat bugetar. Si bine platit. Cei care fac asta castiga alegerile”.

Vrea sa desfiinteze statul

Sebastian  Lazaroiu, precum anarhistii rusi, propune un haos total. Concedierea tuturor functionarilor, si nu oricand, ci in an electoral, pentru ca omul specifica faptul ca se pot castiga alegerile prin aceasta terapie-soc. Probabil ca Lazaroiu se crede dibaci, vreun Principe care nascoceste o strategie prin care sa controleze alegerile. Sau pur si simplu chiar e convins ca se poate avea un aparat de stat eficient dupa ce intai il desfiintezi total. In ambele situatii sunt curios cum crede Lazaroiu ca va functiona statul in perioada dintre concedierea tuturor functionarilor si mega-concursul national pe care il viseaza…

Dupa un astfel de recital, specialistul lui Basescu cu aer de consigliere trebuie sa fie vigilent. Are contracandidati seriosi care ii pot lua oricand locul, propunand chestii la fel de nastrusnice: Iliuta numerologul, Monica Tatoiu sau chiar Adelina Pestritu…