50.000 de oameni dezamagiti pe National Arena

Joi seara, cu incepere de la ora 22.05, a avut loc partida dintre Steaua Bucuresti si Twente Enschede contand pentru 16-imile Europa League. Singura formatie romaneasca prezenta in “primavara europeana” a fost invinsa cu scorul de 0-1, reducandu-si drastic sansele pentru o calificare in etapa urmatoare a competitiei.

Biletele pentru aceasta partida au fost epuizate in primele zile in care au fost puse in vanzare, dar in preajma stadionului inca se puteau gasi tichete la suprapret din partea speculantilor.

Inainte de inceperea meciului, la Peluza Sud a fost realizata o coregrafie prin care s-a creat chipul lui Nesu pe fundal ros-albastru. Fostul jucator al Stelei a trimis un mesaj de multumire oficialilor stelisti in minutul ’5 al partidei, citit la pauza meciului.

Fanii stelisti nu l-au uitat pe Mihai Nesu

Partida a inceput bine pentru jucatorii Stelei care pareau ca domina la toate capitolele. Constructiile bune ale jucatorilor romani au ramas, insa, fara rezultat pe tabela de marcaj. La jumatatea primei reprize, in urma unei centrari de pe partea stanga, cel mai important jucator al oaspetilor, de Jong, a lovit gresit balonul din mai putin de 5 metri, mingea trecand pe langa stalpul din dreapta al portii aparate de Tatarusanu.

Prima repriza s-a incheiat la egalitate, dar Steaua parea capabila sa obtina un rezultat bun incurajata din tribune de circa 50.000 de oameni care au infruntat frigul si ninsoarea. A doua repriza a inceput intr-un ritm bun pentru “militari” care au ratat cateva ocazii si au trimis mingea de cateva ori pe langa poarta.

Lovitura de gratie a venit in minutul ’53 cand, dupa o greseala colectiva a apararii, mingea a ajuns la Ola John, fotbalistul originar din Liberia inscriind dupa un lob de senzatie peste Tatarusanu.

Dupa primirea golului jucatorii Stelei nu au mai pastrat acelasi ritm si, cu exceptia catorva faze mai periculoase, au preferat sa arunce mingea direct pe atacanti, fara niciun fel de constructie.

In minutul ’69 sarbul Nikolici a cazut fara niciun motiv in careul advers si a atras nemultumirea celor 50.000 de suporteri care au huiduit constant pana la finalul intalnirii.

Ilie Stan a trimis in teren urmatoarea echipa:

12. Tatarusanu (cpt.) – 20. Dananae, 21. Chiriches, 23. Geraldo, 5. Brandan – 24. Rusescu, 11. Prepelita, 26. Bicfalvi, 10. Tanase – 90. Nikolic, 77. Tatu.

Steve McClaren a inceput jocul cu:

13. Mihailov – 2. Cornelisse,4.  Wisgerhof (cpt.), 15. Rosales, 19. Douglas – 6. Brama, 8. Fer, 14. Janssen – 22. Chadli, 9. de Jong, 24. Ola John.

Partida retur va avea loc la Enschede pe 23 februarie si se anunta extrem de dificila in conditiile in care Steaua trebuie sa marcheze de cel putin doua ori pentru a se califica.