Cele cinci motive principale pentru care oamenii declară faliment

Probabil că v-ați întâlnit cu cuvântul faliment și v-ați întrebat ce este mai exact și cum îi afectează pe oameni. falimentul este o situație obișnuită în care persoanele fizice și entitățile de afaceri sunt incapabile să acopere banii pe care îi datorează creditorilor lor, așa că cer instanței să intervină și să ofere o soluție care să funcționeze atât pentru creditor, cât și pentru debitor. Aceasta poate implica elaborarea unui plan de achitare a datoriilor pe o perioadă de timp convenită sau vânzarea de active aparținând debitorului pentru a recupera banii creditorului. Există diferite motive pentru care o persoană sau o întreprindere ar putea da faliment, iar acest lucru poate avea un impact mare asupra sănătății lor financiare.

Adevărul este că falimentul oferă unei persoane sau unei întreprinderi o ușurare pe termen scurt de presiunile legate de recuperarea datoriilor și o șansă de a o lua de la capăt. Creditorii au, de asemenea, posibilitatea de a-și recupera banii prin lichidare și prin planul de rambursare a datoriilor convenit. Vestea bună este că, după ce ți-ai achitat datoriile, vei putea accesa împrumuturi online rapide pe horacredit.ro pentru a-ți ușura presiunile financiare. În acest articol, vom analiza principalele cauze ale falimentului și cum puteți eventual evita declararea falimentului.

Ce îi determină pe oameni să declare faliment?

Există mai mult de un factor care va duce la o situație care se va încheia cu declararea falimentului de către o persoană sau o afacere. Cei mai comuni factori se învârt în jurul deciziilor financiare iresponsabile, cum ar fi cheltuielile excesive, asumarea de datorii prea mari sau gestionarea defectuoasă a banilor. Cu toate acestea, și alți factori îi conduc pe oameni la decizia de a declara faliment, așa cum vom descoperi în acest articol.

1. Pierderea fluxurilor de venituri sau eșecul afacerii

Pierderea locului de muncă sau a sursei regulate de venit poate duce la o presiune financiară semnificativă, mai ales dacă ați trăit din salariu în salariu sau dacă aveți un buget strâns care nu lasă loc pentru economii de urgență. Dacă vă pierdeți locul de muncă și nu aveți un plan financiar de urgență, există posibilitatea ca facturile și datoriile să vă copleșească rapid, ceea ce va duce la neîndeplinirea obligațiilor de plată și, în cel mai rău caz, la declararea falimentului. În aceeași notă, dacă începeți o afacere și lucrurile nu merg așa cum v-ați așteptat, ați putea ajunge într-o situație financiară fără precedent. Majoritatea proprietarilor de afaceri mici își finanțează propriul capital de afaceri prin împrumuturi sau economii și mizează pe succesul afacerii pentru a contribui la îmbunătățirea situației lor financiare. Prin urmare, atunci când creșterea afacerii nu merge așa cum se preconizează, aceștia ajung să se afunde în datorii sau să opteze pentru faliment.

2. Cheltuieli medicale

Problemele medicale sunt o cauză principală și multifațetată a falimentului. Pe de o parte, pierderea unui loc de muncă înseamnă și pierderea asigurării medicale, ceea ce te face mai vulnerabil la cheltuielile legate de sănătate, cu excepția cazului în care poți accesa o asigurare alternativă atunci când ești între două locuri de muncă. Pe de altă parte, problemele medicale pot duce de fapt la pierderea locului de muncă sau la o lovitură uriașă asupra profitabilității afacerii dvs. Odată ce vă pierdeți sursele de venit și suferiți de probleme medicale, este foarte probabil să vă confruntați cu dificultăți financiare, ceea ce vă expune la posibilitatea de a declara falimentul.

3. Povara extremă a datoriilor

Uneori, creditorii aprobă împrumutaților sume de împrumut care sunt mai mari decât își pot permite să le deservească. Persoanele care acceptă astfel de facilități de credit riscă să își piardă bunurile în urma recuperărilor și a licitațiilor odată ce nu reușesc să țină pasul cu plățile. Este destul de ușor pentru cineva să acumuleze o povară extremă a datoriilor, mai ales dacă nu are modalități de a-și crește fluxurile de venituri sau abilități adecvate de gestionare a banilor. De exemplu, este posibil ca un proprietar de afacere să se fi împrumutat pentru a începe aventura; apoi, un credit urgent azi este folosit pentru a stimula afacerea. Pe parcurs, afacerea ia o altă turnură și nu poate susține rambursările, ceea ce duce la faliment.

4. Cheltuieli excesive și gestionarea deficitară a banilor

O modalitate sigură de a ajunge într-un loc dificil din punct de vedere financiar este să trăiești peste mijloacele tale. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a unor abilități slabe de gestionare a banilor sau pur și simplu pentru că nu sunteți conștient de puterea și slăbiciunile dumneavoastră financiare. Persoanele care nu-și evaluează veniturile și nu-și urmăresc cheltuielile sunt expuse unui risc ridicat de a cheltui prea mult și de a-și gestiona greșit finanțele. A trăi peste posibilitățile tale poate duce rapid la datorii imposibil de gestionat, în special prin achiziții impulsive pe credit. Pentru a minimiza riscul de a cheltui prea mult, trebuie să creați o gestionare sănătoasă a banilor, care începe cu întocmirea bugetului. Un buget vă asigură că cheltuielile nu vă depășesc niciodată veniturile și că aveți o alocare pentru un fond de economii de urgență care vă ajută să acoperiți orice cheltuieli neprevăzute fără a fi nevoiți să vă îndatorați. Fondurile de urgență vă ajută, de asemenea, să faceți tranziția între două locuri de muncă.

Alți factori care contribuie la faliment

Există și alți factori care îi forțează pe oameni să intre în faliment, fie individual, fie în legătură cu motivele de mai sus. Divorțul este un factor care contribuie în mare măsură la faliment, deoarece, de cele mai multe ori, cuplul își împarte bunurile, însă cheltuielile rămân aceleași. În alte cazuri, există cheltuieli cu pensia alimentară și pensia de întreținere pentru copii care se adaugă la cheltuielile existente, fără a uita de taxele legale mari. În alte situații, oamenii consideră că datoriile de studii reprezintă o povară, mai ales dacă nu au o sursă stabilă de venit. Alți factori includ o acumulare de amenzi și impozite neplătite.

Concluzia

Declararea falimentului este o decizie foarte serioasă care ar trebui luată în considerare doar în ultimă instanță, din cauza impactului pe care îl are asupra viitorului dumneavoastră financiar, în special asupra scorului de credit. Odată ce ați declarat falimentul, scorul de credit scade semnificativ, ceea ce face dificilă accesarea facilităților de împrumut pentru uz personal și de afaceri pentru o perioadă destul de lungă de timp. Prin urmare, înainte de a declara falimentul, este important să explorați toate soluțiile posibile pentru a vă achita datoriile și să consultați un consilier financiar care să vă îndrume cu privire la cea mai bună modalitate de a gestiona datoriile pentru afacerea dumneavoastră. Vestea bună este că puteți avea întotdeauna încredere în noi pentru a aproba un credit online rapid fără acte pentru a vă rezolva nevoile.