Cum să îți transformi casa într-un spațiu confortabil

Locuința ta nu mai este locul care te făcea să te simți confortabil, relaxat și lipsit de griji? Ești hotărât să faci schimbări mari pentru a face din casa ta un loc din nou confortabil și primitor? Primul pas pe care trebuie să îl faci este doar recunoaștere semnalelor. Cu siguranță există anumite lucruri și factori care nu te mai fac să te simți bine cu mediul înconjurător din locuința ta. Tocmai de aceea, este important să le identifici și să faci tot posibilul pentru a le remedia sau a le readuce la starea lor inițială. Uneori, chiar și schimbările sau deciziile drastice pot readuce plăcerea de a-ți petrece timpul în apartamentul sau casa ta. Iată câteva sfaturi simple, dar totuși importante care vor reda locuinței tale confortul de odinioară!

  • Temperatura confortabilă a locuinței

Ai bănuit vreodată că poate disconfortul este conferit de instabilitatea termică din locuință? Poate gradul de umiditate este la o valoarea prea mare sau prea mică. Foarte mulți factori au un impact negativ asupra stării noastre de bine. Chiar și dacă respirăm într-un aer foarte închis, acest lucru se poate reflecta în cele din urmă asupra echilibrului nostru interior.

Iar temperatura este mai mult decât responsabilă și pentru gradul de umiditate din aer, dar și pentru prospețimea acestuia. Sfatul nostru este să recurgi rapid la izolarea corespunzătoare a locuinței dacă aceasta nu este deja izolată. Cu cât sunt izolate mai multe lacune care provoacă pierderi de căldură, cu atât confortul interior va crește. Investiția într-un kit încălzire în pardoseală este și ea o soluție pentru cei care pun preț pe confort.

Din punct de vedere al costurilor, sistemele prin pardoseală au nevoie ca temperatura apei să fie mult mai mică, astfel, chiar și costurile devin mult mai confortabile.

  • Eficiența conferă confort

Cu cât ești mai eficient în activitățile de zi cu zi, cu atât ai un sentiment de împlinire mai puternic. Deci transformă eficiența într-un obiectiv,  iar primul lucru pe care poți să îl faci este să bifezi inteligența artificială și tehnologia la toate obiectele și dispozitivele pe care le cumperi. 

De exemplu, dacă te hotărăști să cumperi un sistem de termoficare pentru locuință, consideră și achiziția unui termostat inteligent. Acestea pot monitoriza activitatea termică din locuință, pot compara temperatura din exterior și pot porni sau opri diferite sisteme de funcționare, la diferite temperaturi. Folosind un astfel de termostat, trăiești mult mai confortabil, dar și costurile se reduc semnificativ.

Același lucru se aplică și pentru un aer condiționat dublu split. Îl poți folosi într-un mod mult mai eficient dacă îi creezi cadrul necesar pentru a prelua toate deciziile cu privire la temperatură, consum și intensitate.

  • Iluminatul eficient

Atmosfera care te întâmpină când pășești în locuință este și cea care dă tonul activităților relaxante pe care ar trebui să le întreprinzi în locul tău de odihnă. Pentru serile în care ajungi acasă după zile ostenitoare, asigură-te că ai câteva surse de lumină difuză care te pot ajuta să te relaxezi sau chiar să citești câteva pagini.

Dacă ai nevoie să te concentrezi pe parcursul zilei, fă alegerea potrivită și mută-ți biroul de lucru în camera unde ai parte de cea mai multă lumină naturală. Tehnologia este un aliat bun și pentru corpurile de iluminat. Există becuri inteligente cu intensitate controlabilă prin aplicații inteligente și nu îți rămâne altceva de făcut decât să te folosești de ele pentru a primi exact cantitatea de lumină de care ai nevoie.

Confortul este o decizie pe care o poți luat în orice zi a vieții tale. Nu mai lăsa starea de spirit să sacrifice momente pe care le meriți la cel mai înalt nivel de confort!