Asul din mana PNL Hunedoara: Adrian David va fi consilier la CEH

Fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara, iar mai apoi angajat in primaria condusa de Tiberiu Iacob-Ridzi, Adrian David este, de marți, consilier al directorului general al Complexului Energetic Hunedoara.

”Am primit o invitație din partea noii conduceri a Complexului Energetic Hunedoara pentru a fi consilier al directorului general și am acceptat-o, dar avand in vedere situația nou creata cu ieșirea din insolvența și cu formarea probabil a unui consiliu de administrație, voi incepe activitatea in funcție de solicitare, daca va mai veni ea”, a confirmat, miercuri, pentru GDD, Adrian David.

Ce il leaga pe David de Complexul Energetic Hunedoara? Experiența administrativa, David afirmand ca il va consilia pe directorul general in relația cu autoritațile locale.

”Eu sunt consilier, nu are legatura cu producția sau energetica, ci strict legat de relația cu administrația publica, gasirea unor soluții și oportunitați pentru termoficare. Activitatea CEH este una foarte complexa conducerea  complexului a considerat ca e nevoie de aportul meu, de experiența mea in administrație și  atragerea și implementarea de fonduri europene”, a mai spus Adrian David.

Noul consilier personal de la CEH susține ca politica nu are nicio implicare in angajarea sa la societate.

”Discuția ar trebui sa o aveți cu domnul director general, pe dansul trebuie sa il intrebați de ce a considerat util aportul meu. Eu nu insuflu conducerii CEH lucruri care nu țin de fișa postului meu. Dar calitatea de membru de partid nu are nicio legatura cu calitatea de consilier personal al directorului general”, a mai afirmat Adrian David.

Noul consilier personal de la CEH a confirmat ca a completat documentele necesare angajarii la societatea hunedoreana. David mai spune ca este vorba despre un contract pe o perioada de trei luni de zile, perioada in care se va suspenda din funcția deținuta in Primaria Petroșani.

Adrian David, membru PNL, ocupa poziția a doua pe lista PNL Hunedoara pentru Senatul Romaniei.  In circa un an David a ajuns președinte de CJ, angajat in Primaria Petroșani și, de curand, angajat al Complexului Energetic Hunedoara. David și-a dorit funcția de prefect de Hunedoara, acesta fiind motivul pentru care a fost angajat in primaria condusa de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, insa dosarul sau nu a fost acceptat de premierul Dacian Cioloș. Aspirațiile lui David nu se opresc aici. La bursa zvonurilor se vorbește ca Adrian David țintește spre un post de secretar de stat in Ministerul Economiei, motiv pentru care trebuie sa treaca puțin pe la CEH.

Tot pe surse, David nu este singurul liberal hunedorean cu ambiții mari. Daca informațiile se vor confirma, iar ițele vor ieși așa cum trebuie, Hunedoara ar putea avea propriul ei Guvern. Asta pentru ca PNL-iștii și-au imparțit funcțiile: David secretar de stat in Ministerul Economiei care ar urma sa fie condus de Carmen Harau. Lucian Heiuș ar viza și el un post de secretar de stat in Ministerul Finanțelor, iar Calin Laza, fostul manager al Spitalului Județean de Urgența Deva, un post de secretar de stat in Ministerul Sanatații. Deși a pierdut alegerile locale, Viorel Arion nu a ieșit din carți și vizeaza un post de șef la o agenție naționala. Și, in acest mod, liberalii hunedoreni acopera aria suferințelor județului. Funcțiile au fost imparțite, hunedorenii mai așteapta imbunatațirea traiului.