Iulia Albu critica tinutele doamnelor din lumea politica!

Iulia Albu a ales sa isi dea cu parerea despre tinutele pe care le-au purtat doamnele din politica in ziua alegerilor. Iata ce spune fashion editorul despre tinuta Elenei Udrea, Monicai Macovei, Mariei Basescu si multe altele.

“Doamna “Klaus Iohannis” (Carmen) a ales o tinuta optimista si decenta, chiar daca nu putem spune ca a alocat un buget modest pentru aceasta aparitie. ATENTIE! Niciodata, personajul secundar nu trebuie sa se evidentieze ca element de sine statator! Optiunea doamnei Iohannis de a purta o esarfa roz ne trimite cu gandul la Elena Udrea si nidecum la Klaus Iohannis! Mult mai potrivita ar fi fost o esarfa in nuante de albastru, geometrice, si un palton in locul acelei pufoaice, mai ales in contextul ciorapului de culoare a pielii. In acest fel, alegerea incaltamintei ar fi parut de o modestie demna de aplauze, evitand penibilul ce caracterizeaza imaginea prezenta. Expresia “in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie puternica” trebuie inteleasa mot a mot in jocul politic, lasand vanitatile personale la o parte. O prima doamna trebuie sa aiba in spate, in fata, in stanga si in dreapta, o echipa de specialisti in imagine si comunicare si cu asta am spus tot.

Motivele pentru care Elena Udrea a ales albastru pentru aceasta zi, marturisesc, ca imi scapa. Desi imaginea pe care a promovat-o in timpul campaniei electorale a fost una dominata de alb, Elena Udrea a socat pe toata lumea, ieri, purtand la urne o rochie, culmea, albastra!!! Mult prea cuminte, aproape de nerecunoscut din punct de vedere stilistic, cel putin pentru mine, Udrea nu gafeaza totusi monumental, insa nici nu se evidentiaza ca o figura dominanta, element ce ar fi fost extrem de important in acest moment si in acest tur.

De o raceala aproape britanica, cu o precizie chirurgicala si un look puternic masculinizat, Monica Macovei pare in acest moment un candidat extrem de serios si credibil din punct de vedere stilistic. Desi greselile sunt evidente (lungimea manecii sacoului, parul nearanjat si alte detalii vizibile), per ansamblu, imaginea proiectata este a unei femei capabile, lasand la o parte argumentele politice ce ar putea sau nu sa o recomande ca un candidat cu sanse reale. Alegerea pantalonului (in imagine nu se vede) nu este intamplatoare, candidata marsand evident pe o carte castigatoare. Daca vorbim insa despre o fusta, discutia va evolua evident intr-un alt sens, nu favorabil domniei sale.

Atitudinea lui Dan Diaconescu este una extrem de sanatoasa din punct de vedere PR-istic si anume de a se afisa alaturi de familia sa. Din pacate, evidenta lipsa de preocupare pentru imagine lui, precum si absenta unui staff cu competenta in domeniul imaginii anuleaza efectul celui dintai, doamna Diaconescu purtand in fapt o pufoaica de pipita si o geanta de seara in mijlocul zilei! Asta e stimabile! Neprofesionalismul costa!!!

Daciana Sarbu a incercat o abordare a la Kate Middleton si A FACUT BINE. S-a asortat cromatic cu cravata sotului si a abordat o mina de subordonare, lasand lumina reflectoarelor pentru candidat. Din pacate, amandoi au gresit cu alegerea lungimii manecii, insa, per ansamblu, imaginea transmite esentialul si anume, un barbat are “IN SPATE” o femeie puternica!

In mod cert nu asa trebuie sa arate o prima doamna! Sotia lui Tariceanu ocupa locul doi in TOP-ul celor mai dezastruoase apartitii la bratul unui candidat la presedentia statului dupa “Doamna Dan Diaconescu”. Fara chef, cu ruj rosu la primele ore ale diminetii, opulenta si in acelasi timp neingrijita, stimabila il va costa din pacate cateva puncte serioase pe Calin Popescu Tariceanu. Si cand te gandesti ca toate astea ar fi fost atat de usor de realizat cu ajutorul unui stilist.

Maria Basescu este cea mai emblematica figura a unei prime doamne in Romania, ar trebui clonata! Ea reprezinta perfect imaginea de prima doamna, eleganta, decenta, impecabila. Maria Basescu a constituit unul dintre punctele principale in campania sotului sau si iata ca a si castigat doua mandate, fiind presedinte timp de zece ani! Cam asa ar trebui sa arate o prima doamna PUNCT.” a spus Iulia pentru emisiunea WOWbiz!