Feminismul lui Traian Basescu

Iata, doamnelor si domnisoarelor, cum primavara noastra cu subtile nuante negre se vrea luminata de nimeni altul decat de Traian Basescu. Luminata, desigur, cu un zambet ce evolueaza incetisor spre hohotul de ras: Traian Basescu a promulgat legea impotriva violentei conjugale!

Nu vom vorbi aici de noul si vigurosul suflu de oportunism aproape stahanovist adus de tanarul MRU in politica proaspatului convertit la feminism de la Cotroceni. Aceasta modalitate de a lansa legi peste noapte pe post de cadou de 8 martie sindicalist, aceasta politica legislativa cu dedicatie nu e decat o mostra de manelism politic.  Manelism care nu face decat sa arate acordul fin intre cei doi saltimbanci ce populeaza palatele din deal si vale.

Nu ne vom referi nici la necesitatea incontestabila a acestei legi intr-o tara supusa din ce in ce mai mult unei nevroze isterice colective, acordata – paradoxal! – mai mult la masculin. Si care provoaca valul de violenta tragico-ridicola din casele si de pe soselele romanilor. Fanfaronada si violenta la adapostul armurii fata de cel mai vulnerabil decat tine e mai degraba o dovada de feminizare a fermului mascul roman. Si Traian Basescu stie bine asta.

Vom propune insa o ipoteza: in acest an in care incepe sfarsitul mandatului sau, si dupa o trainica influenta de cativa ani a doamnei blonde numita Udrea – Traian Basescu a devenit un feminist radical.

De mult PD-ul initiase epoca politicii la feminin-adjectiv, prin Sandru, Anastase, Mantale, Boagiu ori Udrea. Acum insa Traian Basescu vrea sa faca un varf de lance electorala din aceasta. Uitate sunt vremurile de obscurantism moral in care injura copios tigancile imputite si deplangea cu cinism soarta primei sotii a lui Crin Antonescu. Uitate vremurile in care avertiza ca numai el este gara mica in care se poate evita centura politicii pentru focoasa Lavinia. Uitate sunt esecurile Elenei Basescu in editarea perfecta a catorva fraze.

Din toate astea Traian Basescu a distilat un nezdruncinat feminism. Pe care, sub ochii ce se invart cu rapiditate in jur, circumspecti mereu, ai junelui MRU – il va arunca – precum cerneala sepiei – in ochii romanilor si romancelor in acest straniu an electoral.