Facebook nu mai face jocurile in domeniul retelelor sociale

Cea mai importanta retea de socializare din lume a anuntat ca sustine dezvoltatorii de jocuri, precum Zynga, ce reprezinta o parte importanta a afacerii Facebook, anuntul venind in aceeasi zi in care compania rivala Google a anuntat ca introduce jocuri in reteaua de socializare nou lansata, Google+.

In timp ce gigantii Internetului se lupta pentru a obtine o felie cat mai mare din domeniul social, dezvoltatorii de jocuri sunt cei care au de castigat.“Oamenii iubesc aceste jocuri care s-au dovedit a fi inima retelelor sociale”, a declarat Jeremy Liew, partener la firma Lightspeed Venture Partners.“Oamenii iubesc aceste jocuri care s-au dovedit a fi inima retelelor sociale”, a declarat Jeremy Liew, partener la firma Lightspeed Venture Partners.

Google a anuntat ca va oferi 16 jocuri create de diversi dezvoltatori, inclusiv Zynga Poker si Angry Birds.

Facebook, care este gazda a peste 100 de jocuri, a declarat ca va lansa mai multe optiuni noi care vor duce experienta de joc online la alt nivel, dar si noi reguli si restrictii pentru dezvoltatori.

Printre noutatile aduse de Facebook se numara si schimbarea notificarilor primite de utilizatori in momentul in care ei sau prietenii lor joaca ceva, dar si eliminarea restrictiilor impuse anul trecut.

Jocurile sociale, precum Farmville, sunt cele mai populare activitati de pe Facebook, peste 200 milioane de utilizatori fiind activi in fiecare luna.

“Ecosistemul jocurilor a crescut in permanenta. Bineinteles ca vrem sa creasca si mai repede, dar sa fie si mai bun calitativ”, a explicat Sean Ryan, de la Facebook.

Google a lansat reteaua de socializare Google+ in luna iunie si a inregistrat zece milioane de utilizatori in primele doua saptamani de existenta, iar acum doreste sa treaca la alt nivel si sa ofere jocuri online.

“Momentan, nimeni nu este dispus sa renunte la contul de Facebook pentru ca acolo sunt toti utilizatorii. Google+ a avut un start excelent, insa drumul este lung”, a mai spus Ryan.

Utilizatorii de Facebook au posibilitatea de a mari pe tot ecranul fereastra cu jocuri, de a pune un semn de carte la jocurile preferate si un mic tabel in care sunt afisate rezultatele prietenilor.