Criza criza, dar cu miza… si sarmale cu dobanda 30%…

Iaca a venit si 2011 pe apa Argesului cel urat curgator si murdar ca vremurile pe care le traversam. Murdar din cauza unei societati murdare si fara nicio scanteie de speranta la normalitate.

Murdar de minciuni, murdar pana si de naivitatea noastra de oameni invatati sa inghitim chiar tot. In primul rand am inghitit, de sarbatori, bucatele traditionale. Tot mai multi cu noduri, banii pentru mancare provenind de la un CAR, de la vreun amanet sau cine stie de la ce camatari. Sarmale cu dobanda de 30% pe luna… Nu-i nimic, o vom duce mai bine anul acesta, asa a spus Basescu de la Predeal. Si a mai spus ca e preocupat de reformarea statului roman – care inseamna de fapt alte cateva sute de mii de concedieri, pentru ca altceva nu a fost reformat.

Discurs pe care l-am auzit – identic – si anul trecut, insa de la Sinaia. Ca de, se mai plictiseste si primul domn al statului, ce p… Flamanzit apoi – probabil de atata discurs vechi– presedintele a fugit la masa. Se vede treaba ca nici noi nu ne-am saturat inca (de minicuni), dovada ca nu a iesit nimeni in strada sa protesteze la scumpirile anuntate.

Nu…  eram prea ocupati cu televizorul, sa deplangem soarta tragica a spitalelor in care e frig din lipsa de bani, sau a sportivilor de performanta ce nu se mai prezinta la competitii din aceleasi motive. Si am dat televizorul mai tare cand presedintele a trecut pe deasupra caselor noastre cu elicopterul, catre capitala. Pe A.1 era aglomeratie asa de mare incat nici renegatii (de catre Basescu) de la politie nu ii mai puteau face loc…In 2011 incepe vanzoleala pentru alegerile de la anul. A se citi preacurveala. Ah, ce importanta vor avea partide cu „mare” reprezentare in Arges, ca UDMR (il avem pe Zoltan Kalman, nu?) sau ca UNPR (Gingaras deja isi freaca palmele).

Nu, nu se decide aici, aici se preacurveste dupa politica de la Bucuresti, dupa deciziile care vor fi luate acolo de sefii cei mari. Poate il vom vedea pe Gingaras pupandu-se cu Nicolescu (ce s-au mai scuipat anul trecut…) daca PSD decide ca o alianta cu vinovatii fara vina de la UNPR e benefica. Poate il vom vedea pe Zoltan Kalman prefect de Arges, in cazul unei aliante PSD-UDMR castigatoare. Degeaba se zvarcolesc Golestii si Bratienii in mormintele lor de la marginea orasului. Caci noi, cei vii, suntem mai imobili decat ei. La ei vorbeste macar trecutul. Noi? In criza, in aceasta criza care incepe sa aiba si miza…