Cele mai bune tipuri de continut pentru promovare site

Content marketingul are un scop bine definit: sa genereze vanzari. Acest lucru este deosebit de important in industria ecommerce. Avand in vedere ca circa 80% dintre utilizatori efectueaza cel putin o achizitie online in fiecare luna, provocarea de a atrage noi clienti nu a fost niciodata mai mare. 

Daca aveti un site, trebuie sa va ganditi sa furnizati continut care sa raspunda nevoilor si cerintelor consumatorilor care sunt atat de ocupati in ziua de azi. 

Continutul care vinde este o oportunitate imensa pentru branduri de a atrage clienti de a obtine avantaje competitionale. 

Cele mai bune tipuri de continut pentru promovare site

Ce este continutul pentru promovarea site-ului?

Este orice tip de continut care ofera consumatorilor o oportunitate directa de a intra in contact cu un brand/ site si de a cumpara un produs sau un serviciu dupa doar cateva clickuri. In acest context, recomandarile clare de produse sau punctele de achizitie, ajuta la atragerea mai multor potential clienti si elimina decalajul dintre browsing si finalizarea unei cumparaturi online. 

Continutul pentru promovarea site-ului imbunatateste ratele de conversie pentru ca are darul de convinge mai usor cumparatorii sa finalizeze o tranzactie. De asemensa, afacerea dumneavoastra va putea sa-si masoare cu usurinta conversiile prin continut. 

De ce conteaza continutul pentru promovare site?

Pentru ca va aduce mai aproape de potentialii clientii si de finalizarea unor tranzactii. Este ceea ce va doriti.

Noile studii arata ca acum utilizatorii prefera continutul interactiv in detrimentul celui traditional, iar continutul de promovare site poate sa atraga mai mult trafic si sa converteasca mai bine acel trafic. 

Tipuri de continut pentru promovare site

– Texte. 

Este usor sa integrati continutul text in strategie de promovare. Pentru aceasta, ar trebui sa vizati continutul clar, imbogatit cu un link de calitate. 

– Fotografii

Imaginile produselor sunt esentiale in comertul online, dar le puteti spori valoarea daca le adaugati etichete de cumparare. 

– Videoclipuri

Filmuletele au devenit unul din cele mai puternice instrumente de storytelling pentru marketeri. In prezent, traficul video pe internet este de circa 80% din totalul traficului online pentru consum. Cererea de videoclipuri cu produse si servicii va deveni din ce in ce mai mare. 

– Postari pe blog

Blogul reprezinta un loc perfect pentru a castiga increderea utilizatorilor si pentru a creste credibilitatea si increderea intr-un brand. Un blog de calitate poate impinga clientii prin palnia de vanzare. 

– Continut social media

Platformele de social media sunt foarte eficiente pentru continutul care vinde. Pe facebook, puteti difuza continut de valoare pentru fanii inscrisi care asteapta sa dea linkeuri si sa distribuie continut valoros. Twitter va ofera posibilitatea de a va tine follower-ii la curent cu ceea ce se intampla nou cu brandul dumneavoastra. Nu uitati nici celelalte platforme de socializare care pot fi utilizare pentru promovare site si atragerea de clientii pentru cresterea conversiilor si lead-urilor: pinterest, instagram etc. 

Cautati solutii noi, creative, eficiente si automatizate pentru promovare site? Incercati platforma ibox.ro. Ibox este un marketplace dezvoltat in jurul continutului si poate fi utilizata pentru crearea si distributia de continut. Este locul de intalnire perfect pentru creatorii de continut (content writerii), advertiserii (afacerile interesante de promovare site) si publisherii care au un blog sau un site pe care doresc sa-l monetizeze. 

Intr-o perioada in care continutul este mai important decat oricand, afacerea dumneavoastra nu-si permite sa ramana in urma din acest punct de vedere. Ibox este o alternativa mai ieftine la angajarea unei agentii seo care va percepe pentru link building preturi mai mari. Testeaza ibox si vei vedea cum poti economisi bani, pe care poti sa-i incluzi apoi in alte campanii de promovare site.