PNL la PNL trage PUG-ul Baniței

ionel-burlec-banita

Politicenii hunedoreni au aratat de-a lungul timpului ca sunt buni afaceriști. Nu conduc ei bine destinele hunedorenilor, insa sunt profesioniști in a-și administra propriile finanțe. Cei interesați pot urmari declarațiile de avere ale celor mai ”prolifici” politicieni hunedoreni, unde lucrurile sunt clare, precum albul peste negru.  Mulți dintre politicieni au derulat afaceri cu statul, mai mult sau mai puțin la vedere.

Planul Urbanistic General (PUG) al Comunei Banița, condusa de primarul PNL Ionel Burlec,  este realizat de o societate ce in urma cu cațiva ani a fost condusa de soția deputatului Bogdan Țimpau (PNL). Sunt voci care spun ca strain de firma nu ar fi nici Tiberiu Balint, fostul vicepreședinte al PNL Hunedoara.

La acest moment, societatea este condusa de Irinel Faur, șeful de la Aqualand Deva, membru PNL, și fostul președinte al TNL Hunedoara, succedandu-i la șefie deputatului hunedorean.

Total Consult SRL, societatea care intocmește PUG-ul, a fost inființata in anul 2005 activitatea principala fiind aceea de consultanța pentru afaceri și management. A fost condusa de soția lui Bogdan Țimpau, dupa cum susține deputatul, inainte ca aceștia sa se casatoreasca. De altfel, societatea nu apare in declarațiile de avere ale parlamentarului hunedorean din 2008 incoace.

In 2011, cei de la Glasul Hunedoarei scriau ca ”Total Consult este de fapt societatea prin care liberalii incheiau contracte cu diverse primarii din judet, pentru consultanta in ceea ce priveste intocmirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene” și ca, ”de la infiintarea firmei, in toamna lui 2005 si pana la inceputul anului trecut (2010), societatea a fost condusa si controlata de sotia deputatului PNL, Bogdan Țimpau”.

Firma a ajuns pe mainile lui Irinel Faur, membru PNL și se afla in procedura de insolvența.

”A fost a dumneaei (soția deputatului Bogdan Țimpau – n.r.). Eu de la ea am luat-o, inainte sa se casatoreasca. Am preluat-o (societatea-n.r.) pentru ca am vrut sa o dezvolt, insa a venit criza financiara și a ajuns in procedura de insolvența”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineața, Irinel Faur.

Deputatul Bogdan Țimpau, recunoaște ca firma i-a aparținut soției și spune ca nu mai exista, de la momentul in care aceasta a vandut societatea, nicio legatura cu Total Consult.

”Soția mea este arhitect, ca și tatal ei, ca și mama ei. A avut o firma, timp de 2-3 ani, dar pe care a vandut-o prin 2007, inainte de a ajunge eu deputat, deci nu eram intr-o funcție de demnitate publica și nici nu eram casatoriți. Nu mai avem nicio legatura cu acea societate, absolut niciuna”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineața, deputatul Bogdan Țimpau.

Cum deputatul PNL afirma ca nu mai are nicio legatura cu societatea, ramane legatura de afaceri dintre membrii PNL. Asta pentru ca și primarul de la Banița, Ionel Burlec, dar și adminsitratorul SC Total Consult, Irinel Faur- directorul de la Aqualand- sunt membri PNL. Adica ambii sunt platiți de stat, iar unul dintre el face afaceri tot cu statul.

Irinel Faur, spune ca printre obiectele de activitate ale societații se numara și intocmirea de proiecte de urbanism altfel nu ar fi putut sa realizeze PUG-ul de la Banița.

Documentația necesara Primariei Banița costa 101.500 lei. Nu știm prin ce metoda a fost adjudecat proiectul, pentru ca primarul Ionel Burlec nu a fost prea vorbareț. Și marți, și miercuri, primarul nu a fost in primarie, astfel incat nu a avut datele despre PUG la el. Și valoarea proiectului am aflat-o de la secretara primariei, dupa ce edilul i-a spus sa ne comunice suma aferenta intocmirii PUG-ului.

Administratorul Total Consult susține ca deși societatea e in procedura de insolvența, PUG-ul va fi finalizat ”in termenul prevazut in contract”.

Reprezentanții Primariei Banița nu au putut spune cand va fi finalizat PUG-ul, afirmand doar ca este ”in procedura de realizare”.