Gheorghe Falca și Ciprian Dobre au interzis organizației PNL Hunedoara sa iși desemneze candidatul pentru președinția consiliului județean

Biroul largit al PNL Hunedoara – in structura vechiul PNL, PDL, UNPR – a decis, marți seara, la Deva, ca propunerea partidului pentru alegerea președintelui CJ Hunedoara, alegere ce va avea loc miercuri, sa fie consilierul județean Adrian David.

Alegerea lui David s-a facut, potrivit membrilor PNL (vechi și noi-n.r.), intr-o atmosfera restrictiva impusa de prezența in sala a primarului Aradului, Gheorghe Falca, și a președintelui CJ Mureș, Ciprian Dobre.

Motivand o decizie PNL, pe care culmea nici macar conducerea centrala nu și-o asuma in totalitate, postul de președinte CJ Hunedoara este unul care se incadreaza perfect la capitolul ”moștenire de familie”. Sub acest pretext, vechii liberali susțin ca primul post din administrația județeana revine, cu titlu obligatoriu, PNL. Ceea ce in limbaj rudimentar politic inseamna ca așa decide partidul stat, care spune ca liderul administrației județene trebuie sa aiba ștate vechi liberale. Asta pentru ca Mircea Ioan Moloț a caștigat mandatul trecut. Cu toate acestea, dublul limbaj al liberalilor autointitulați ”fapte nu vorbe” a dat roade. Candidatul este un liberal venit recent din UNPR, respectiv consilierul județean Adrian David.

Daca ar fi sa acceptam drept valabila dictatura PNL care inca iși permite sa stabileasca o linie administrativa fara a emite justificari pentru deciziile luate, nici Dorin Gligor și nici Adrian David nu ar fi putut candida, pentru ca niciunul, nici celalalt nu sunt din vechiul PNL.

Cu toate acestea, vocile centrale liberale – Falca și Dobre – nu au avut niciun raspuns la intrebarea de ce David și nu Gligor. Aceleași voci nu au putut raspunde nici la intrebarea ”ce ii reproșați lui Gligor?”– Dorin Gligor fiind vicepreședintele consiliului județean care asigura postul de președinte interimar al CJ Hunedoara dupa ce liberalul pur sange Mircea Ioan Moloț a fost ridicat de pe scaunul adminsitrativ de procurorii DNA care fac cercetari intr-un dosar de corupție ce vizeaza fix banii hunedorenilor.

Falca și Dobre – soliști pe doua voci – nu au putut da explicații nici la ipoteza jurnalistica ”Bogdan Țimpau (actualul președinte PNL Hunedoara care il inlocuiește tot pe Moloț) este umbra lui Mircea (Ioan Moloț) in administrația hunedoreana”. Nici macar Țimpau, prezent și el la conferința de presa organizata dupa reuniunea liberala, nu s-a aparat.

Falca și Dobre sunt cei care l-au girat din acest moment in numele organizației PNL Hunedoara pe Adrian David ca și propunere la fotoliul de președinte al CJ Hunedoara. Decizia impusa de la centru a destabilizat și mai tare organizația PNL Hunedoara, mai mulți membri de partid amenințand cu demisia.

Pentru ca informațiile din timpul ședinței liberale au fost ca lui Gligor i s-a interzis sa candideze, intrebarea directa nu a primit un raspuns articulat. Gligor a repetat de cateva ori ”sunt un soldat disciplinat”, formulare care l-a iritat pe primarul Aradului, acesta nefiind de acord cu ”gradul de soldat” pe care și l-a insușit Gligor in timpul conferinței de presa.

Mai multe amanunte despre acest subiect in ediția de joi a GDD.