Piedone, intre USL si UNPR. Bogdan Diaconu: “NU SUNT CANDIDATUL OFICIAL la sectorul 4”

In ultima perioada, in presa au aparut informatii cu privire la candidatii stabiliti de USL pentru primariile de sector. Astfel, prin intermediul surselor, s-a vehiculat impartirea sectoarelor astfel:

Sectorul 1 – Andrei Chiliman (PNL), Sectorul 2 – Dan Cristian Popescu (PNL), Sectorul 3 – Robert Negoita (PSD), Sectorul 4 – Bogdan Diaconu (PSD), Sectorul 5 – Marian Vanghelie (PSD), Sectorul 6 – Rares Manescu (PNL).

BOGDAN DIACONU: “NU SUNT CANDIDATUL OFICIAL la sectorul 4”

Intr-un interviu acordat Ghimpele.ro, Bogdan Diaconu, candidatul PSD la Sectorul 4 (conform surselor) a dezmintit partial aceasta informatie: “Lupta incepe in mai. Inca nu sunt candidat oficial la sectorul 4!”. Totodata, fostul vicepresedinte PC a aratat si cui ar trebui sa ii fie incredintat viitorul politic al Romaniei, despre luptele ce se vor desfasura pentru functiile de primar de sector, dar si despre nehotararea de care primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, da dovada in relatia cu UNPR si USL.

Reporter: Ultimele informatii aparute in presa dau ca sigura candidatura dumneavoastra din partea PSD pentru primaria sectorului 4. Cum comentati aceste speculatii?

Bogdan Diaconu: In primul rand as vrea sa va spun ca adevata lupta incepe in mai, astfel, inca nu sunt candidat oficial la sectorul 4. USL va anunta in mod oficial numele tuturor candidatilor pe 7 aprilie cu ocazia Congresului. Pana atunci, insa, decizia cea mare va fi luata in aceasta saptamana.

Reporter: Pe pagina dumneavoastra personala, bogdandiaconu.ro, informati cititorii ca doriti sa treziti interesul romanilor fata de politica, demonstrand ca se poate si altfel. In eventualitatea in care veti fi, totusi, desemnat ca reprezentant al PSD in lupta pentru sectorul 4, cum considerati ca puteti aplica acest principiu in disputa pentru functia de primar?

Bogdan Diaconu: Este perfect adevarat ca se poate face politica si altfel. Una dintre conditii este sa dam o sansa importanta tinerilor pentru ca si ei vor avea un cuvant greu de spus pe viitor si nu prea departe de acest moment va avea loc schimbul inevitabil de generatii. Trebuie sa acordam o sansa tinerilor pentru ca ei sa nu fie acaparati de beizadelele prezente pe scena politica romaneasca si de metehnele trecutului. Trebuie sa facem politica gandindu-ne la viitor, nu la trecut.

Reporter: Tot pe blogul dumneavoastra aflam ca exista modele-personaje si modele-actiuni, cele din ultima categorie fiind demne de urmat, Exista cineva in politica autohtona pe care l-ati putea incadra la aceasta categorie si despre care puteti spune ca v-a influentat?

Bogdan Diaconu: Asa este! Ma ghidez intotdeauna dupa cea de a doua categorie de modele. In istorie au existat nenumarati oameni care au dat dovada de capacitati extraodinare tocmai pentru ca au stiut cum sa actioneze in momentele cele mai dificile, in momentele-cheie, cu o presiune ridicata. In ceea ce priveste politica romaneasca, exista si aici persoane care au asemenea capacitati si de la care am avut ce invata, dar nu as vrea sa numesc pe cineva in particular.

Reporter: Ne puteti spune care au fost criteriile de impartire a sectoarelor pentru candidaturi in interiorul USL?

Bogdan Diaconu: In prezent, stim sigur candidatii pentru sectoarele 1 si 5 in persoanele domnilor Andrei Chiliman, respectiv Marian Vanghelie. Totodata, negocierile sunt destul de avansate si exista sanse foarte mari pentru ca domnii Dan Cristian Popescu si Robert Negoita sa lupte pentru functia de primar in sectoarele 2, respectiv 3. Raman de stabilit cu exactitate candidaturile pentru sectoarele 4 si 6, actiune ce va fi realizata avandu-se in vedere principiul paritatii intre ACD si PSD.

Reporter: Cum catalogati situatia domnului Cristian Popescu Piedone si oscilatia sa intre UNPR si USL? Care credeti ca sunt adevaratele motive pentru care dansul a ales sa se alature lui Gabriel Oprea? La un moment dat, domnul Piedone vorbea despre o prietenie foarte veche care il leaga de liderul UNPR.

Bogdan Diaconu: Nu stiu cat de mult exista prietenii foarte vechi in politica si nu stau sa ma gandesc ce l-a determinat pe Cristian Popescu Piedone sa-si asocieze imaginea cu cea a Elenei Udrea si a lui Gabriel Oprea. Cert este ca nu exista scuza pentru un om politic care a obtinut o functie sub o culoare politica sa schimbe taberele in mijlocul mandatului. Poate ca a fost vorba despre lipsa de inspiratie, dar nici acest lucru, nici un eventual santaj politic de orice fel, eventuale investitii la bugetul primariei sau oricare alt motiv nu il scuza pe Cristian Popescu Piedone pentru actiunile sale.

Reporter: In eventualitatea in care veti candida la sectorul 4, cum vedeti raportul de sanse intre dumneavoastra si Cristian Popescu Piedone?

Bogdan Diaconu: Inca nu sunt in lupta in mod oficial, astfel ca nu pot vorbi despre acest raport. Fiecare are sansa lui, dar va pot spune in mod cert ca USL sta foarte bine in sectorul 4 si principalul nostru scop, bineinteles, este sa obtinem majoritatea in consiliul primariei, iar din acel moment ne vom putea bucura si de sprijinul majoritar al populatiei din sector. Totodata, in legatura cu materialele electorale raspandite despre care se considera ca ar face parte dintr-o campanie USL, as vrea sa va spun ca nu exista o aprobare din partea Uniunii pentru aceste materiale, este o actiune anonima si deocamdata nu se cunoaste autorul. In plus, daca va uitati cu atentie, se poate observa ca nici macar nu este sigla adevarata a USL, ci doar o copie aruncata la intamplare.