Dos and Don’ts atunci cand faci optimizare SEO pentru mobil

Serviciile de optimizare SEO pentru mobil reprezinta procesele ce ofera utilizatorilor ce acceseaza site-ul tau, de pe device-urile mobile, o experienta adecvata device-ului.

Pe masura ce creste folosirea telefoanelor smart si a tabletelor, site-urile au o nevoie presanta sa isi dezvolte partea de optimizare SEO specifica. In acest moment, desi trendul este crescator, multe platforme nu au site-urile create asa incat sa poate oferi experienta perfecta utilizatorului, indiferent de marimea ecranului si a timpilor de incarcare.

Ce inseamna mai exact serviciile de optimizare SEO pentru mobil? Daca vorbim despre optimizarea site-ului pentru device-urile mobile, optimizarea se refera la design-ul de site, structura sa, viteza de incarcare a paginilor si nu doar atat. Scopul este, pana la urma, sa nu determini utilizatorii, potentialii clienti, sa plece.

Ce prespun serviciile de optimizare SEO pentru mobil?

In cazul in care ai ales desi servicii de optimizare SEO pentru site si motoarele de cautare te indexeaza bine, mai ai nevoie doar de cativa pasi. Specialistii in optimizare SEO Mogu au alcatuit pentru tine un ghid care sa iti foloseasca.

Optimizare SEO = viteza de incarcare a paginii

Componenta hardware si serviciile de conectare ce se ivesc atunci cand un utilizator foloseste mobilul fac ca viteza de incarcare a site-ului s fie esentiala in procesul de optimizare SEO. Pe device-urile mobile, viteza de incarcare a site-ului TREBUIE sa fie mai mare decat pe desktop. Cum se poate face asta? Prin optimizarea imaginilor, minimizarea coding-ului, reducerea redirectionarilor si optimizarea browser caching.

Nu bloca CSS, imaginile sau JavaScript!

Daca la inceputurile optimizarii site-urilor pentru mobil, anumite device-uri nu puteau afisa toate elementele si solutia a fost blocarea celor de mai sus, in prezent lucrurile au evoluat. Smartphone GoogleBot va vedea si va categorisi acelasi content pe care il vad si utilizatorii. Recomandarea noastra: nu bloca si nu ascunde nimic! Elementele de mai sus – CSS, imagini, JavaScript – sunt esentiale in a ajuta Google sa inteleaga daca ai un site responsive ori ai ales o alta solutie mobila.

Cum faci optimizare SEO pentru mobil? Incepe de la design-ul de site!

Ideea de baza cand faci optimizare SEO pentru mobil este simplificarea felului in care site-ul este creat. Asadar:

            Nu utiliza Flash!

            Plugin-ul poate lipsi din telefonul utilizatorului tau, ceea ce inseamna ca el va pierde mai parte din contentul tau. Daca vrei sa creezi efecte speciale, poti folosi HTML5.

            Renunta la pop-up-uri

            Ideea de optimizare SEO responsive se refera la eliminarea frustrarii utilizatorului. Un user frustrat va pleca. Asa ca, renunta la pop-ups, intrucat fac procesul de navigare dificil si asta nu poate insemna pentru site-ul tau decat un bounce-rate mare.

            Atentie la navigarea touch-screen

            Se pierde din vedere un aspect important: navigarea touchscreen poate duce la click-uri accidentale. Ideea de baza este sa nu ai butoanele nici prea mici, nici prea mari.

Optimizare SEO inseamna si optimizarea titlurilor si a descrierilor meta

In cazul optimizarii SEO mobile vorbim de mai putin spatiu pe ecran, atunci cand utilizatorul foloseste tableta sau telefonul in navigare. Nu sacrifica informatia si calitatea mesajului, insa fii concis cand creezi titlurile, URL-urile si descrierile meta.

Configureaza site-ul pentru mobil

Probabil cel mai important aspect cand alegi optimizare SEO pentru site-ul tau, pe mobil, este sa te gandesti cum configurezi. Poti face site-ul responsive, dinamic sau un site separat, configurat special pentru mobile. Trebuie sa stii ca Google prefera site-urile cu design responsive, insa nici celelalte optiuni nu sunt eliminate, daca sunt setate corespunzator.

·        Repeta dupa noi: site-ul meu va avea un design responsive: Designul responsive se adapteaza dimensiunii ecranului, fara a avea content specific pentru mobil. Poate presupune, insa, refacerea site-ului.

·        Continutul poate fi diferit de la desktop la mobil: asigura dinamismul site-ului. Daca nu ai un buget sau resurse pentru a reface design-ul siteului sa fie responsive, sau daca vrei sa arati alt continut pe mobil decat pe desktop, o solutie este sa alegi optimizarea dinamica.

·        Poti oricand crea un al doilea site, paralel, pentru userii mobile. Daca creezi un URL separat pentru mobil costumizezi continutul pentru utilizatorii de mobil.

Alege o agentie optimizare SEO pentru a sti trendurile locale

Ai nevoie de optimizare SEO pentru cresterea afacerii tale. Si ai nevoie de optimizare pentru cautarile locale. Standarizeaza numele, adresa, numarul de telefon, orasul si orice alta informatie in metadata site-ului tau.