Se construiește o noua linie de metrou. Afla aici mai multe

In 7 sau 8 ani vom avea metrou de la Bragadiru pana la Voluntari. Asta spune un comunicat de presa eliberat de Metrorex. Linia de metrou ce urmeaza a se realiza va asigura legatura, pe directia Sud Vest –Nord Est a zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova și Obor-Colentina. Magistrala 7 va avea o lungime de circa 25 Km, 30 statii, un depou si o parcare.
 
„Demararea actiunilor in cadrul proiectului noii linii de metrou Bragadiru-Voluntari are la baza recomandarea cuprinsa in documentul Master Plan JICA (2000) pentru realizarea unui nou coridor de transport public pe traseul Alexandriei – Rahova – Piata Unirii – Mosilor – Colentina – Voluntari. Linia de metrou ce urmeaza a se realiza va asigura legatura, pe directia sud-vest – nord-est a zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina“, a comunicat Ministerul Transporturilor.

Metrorex a ales, marti, firma de consultanta care se va ocupa de pregatirea si derularea licitatiei pentru constructia magistralei 7 de metrou din Capitala.

Contractul a fost incheiat pe o perioada de trei ani și numai consultanța ne costa peste 36 de milioane de lei.

Consortiul PricewaterhouseCoopers Management Consultants/Pricewaterhouse Coopers Audit/Metroul/Salans Moore si Asociatii SCA a fost selectat de cei de la Metrorex pentru serviciile lor de consultanta pentru licitatia ce se va face pentru Magistrala 7 de metrou. Consultantii vor  realiza documentatia de atribuire a contractului, dar vor elabora si studiul de prefezabilitate, fundamentarea proiectului de parteneriat public-privat si anuntul de selectie. In plus, acestia isi vor acorda serviciile si pe perioada in care se va desfasura licitatia.

“Obiectivul principal al contractului este de a furniza beneficiarului consultanta specializata pentru stabilirea solutiei optime atat din punct de vedere tehnico-economic, cat si cu asigurarea incadrarii in timpul si in bugetul previzionat, in vederea realizarii in regim de parteneriat public-privat, in conditiile legislatiei nationale aplicabile, a proiectului noii linii de metrou Magistrala 7, Bragadiru-Voluntari”, se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Nu știu cat de mult ne va ajuta consultanța primita de la consorțiul in cauza, dar ar face bine sa valoreze peste 36 de milioane de euro.