Cum să scapi de durerea de spate cu câteva exerciții simple?

Mulți dintre noi ne confruntăm cu dureri de spate cărora nu reușim să le dăm de cap. Și nici nu ține de vârstă sau hidratare, ci în multe dintre cazuri, din statura pe care o adoptăm în anumite contexte. Noi vă oferim câteva sfaturi simple, dar eficiente care ar putea să vă atenueze durerea.

În primul rând, dacă vorbim de o durere constantă și destul de dureroasă, faceți un drum până la medic. El este singurul care vă poate pune un diagnostic corect și relevant și tot el vă poate îndruma către tratamentul necesar pentru dvs. Întotdeauna e bine să fiți precaut decât să regretați mai târziu.

În al doilea rând, dacă vorbim de o durere mai superficială pe care o observi după o lungă perioadă de stat în picioare sau, dimpotrivă, după o lungă perioadă de stat aplecat, la birou, în fața computerului, există câteva opțiuni pe care le puteți face. Spre exemplu, la fiecare oră, încercați să vă mutați din locul respectiv. Plimbați-vă puțin fie prin casă sau curte. Ridicați-vă din scaun zece minute la fiecare 50 de minute de stat jos. Puteți să faceți și câteva exerciții de stretching care vă vor pune la mișcare mușchii. Și noi tocmai de aceea îi avem. Suntem făcuți să ne mișcăm, să ne plimbăm. Și sedentarismul are impactul lui negativ asupra noastră. Mușchii s-ar putea atrofia dacă nu ne mișcăm. Plus că activitatea fizică ne face bine și mental. Poți urma niște antrenamente simple, scurte, de zece minute; pe platforma Youtube, poți găsi o groază și nu vă costă absolut nimic. Dacă vi se pare peste mână, încercați pur și simplu să faceți exerciții ușoare ca genoflexiuni, întins mâini, fandări etc.

În al treilea rând, încercați să limitați statul pe scaun cât mai mult. Vrem, nu vrem, mulți dintre noi stăm destul de mult aplecați, în fața unui calculator; indiferent dacă este la birou sau acasă. După ce vă terminați munca, dacă totuși mai doriți să petreceți timp pe internet, ca să vă relaxați, căutați alte opțiuni. De exemplu, dacă vreți să urmăriți un film, conectați-vă dispozitivul la un Smart TV și găsiți-vă o poziție confortabilă – în pat sau fotoliu – în care spatele dvs. să nu mai fie așa de solicitat. Sau, dacă vă place să jucați diverse jocuri online, încercați să schimbați calculatorul pe telefon. Spre exemplu, cea mai mare platformă de jocuri de cazinou, PokerStars, are disponibile și variante mobile pentru tot ce oferă. Pot fi accesate și de pe tabletă. Astfel, vă oferă o mobilitate mai mare și puteți să vă găsiți o poziție mai confortabilă și mai relaxată pentru spatele dvs.

Apoi, nu uitați de apă și încercați să vă hidratați cât puteți de mult. Consumul a 2 litri de lichide pe zi nu este un mit și apa este esențială în buna funcționare a întregului dvs. organism, inclusiv a ligamentelor, mușchilor, organelor etc. Puteți ține lângă biroul dvs. o sticlă din care puteți bea din când în când. Până la urmă, specialiștii recomandă opt pahare de apă pe zi, parcă nu sunt chiar atât de mult.

Mergeți la masaj. Un specialist care știe cum și cât să vă maseze, vă poate face să vă simțiți un alt om după o oră. Și spatele dvs. vă va mulțumi.

Mai mult, încercați să alocați o oră sau măcar o jumătate de oră de mișcare, la fiecare două zile. Puteți ieși la plimbare cu toată familia. Puteți seta un exemplu pozitiv în rândul membrilor de familie. Dacă nu aveți asta în obicei, ar putea fi puțin solicitant la început, dar, odată ce v-ați obișnuit, veți vedea cât de bine vă simțiți și veți dori să faceți asta zilnic. Puteți alege de la plimbat, alergat sau chiar jogging.

Conform unor studii, cauza cea mai frecventă a durerilor de spate este stilul sedentar de viață pe care l-au adoptat din ce în ce mai mulți oameni. Acum avem totul de-a gata și în fața ușii. Putem comanda pe internet absolut tot ce ne dorim, toate sunt la un click distanță, deci nu trebuie să ne mai mișcăm până la magazin. Multe locuri de muncă se pot lucra online, din fața calculatorului, deci stăm foarte multe ore pe zi într-o poziție nenaturală. Aceasta pune presiune pe gât, zona lombară și cervicală. Suntem și foarte ocupați încât sportul nu mai este una dintre prioritățile noastre și asta se vede. Acumulăm kilograme în plus care din nou nu fac bine spatelui nostru. Este de fapt un cerc vicios care poate fi stopat cu mici schimbări zilnice, în programul nostru. Începeți astăzi cu exerciții simple de stretching, timp de zece minute. Săptămâna viitoare, puteți să creșteți la 15 minute. Ieșiți la plimbare după ce vă terminați programul de muncă sau mergeți pe bicicletă, atunci când vremea vă permite. Opțiuni avem, ține doar de noi să ne mai și dorim.