Ce se va intampla cu Hope Hicks?

Unul dintre lucrurile curioase despre Casa Alba Trump este ca atunci cand oamenii renunta, nu pleaca intotdeauna imediat. Si cand sunt plecati, nu sunt chiar plecati – sunt doar la un telefon distanta in acele ore libere cand presedintele se plictiseste, sau vrea sa se dezvaluie, sau pur si simplu are nevoie de audienta.

Asa pare sa se intample si cu Hope Hicks, directorul de comunicatii de la Casa Alba a carei demisie a aparut in New York Times pe 28 februarie si care si-a parasit oficial postul de la Casa Alba saptamana aceasta. Ea a iesit in liniste, fara zgomot – iesind pe usa, asa cum facea candva in mod regulat, inainte de a fi atrasa intr-un lant de controverse care au facut-o in centrul stirilor.

In ciuda apropierii ei de cel mai discutat barbat din America, Hicks a reusit sa pastreze un profil scazut – cel putin la inceput. A fost vazuta uneori mergand la McDonalds de pe New York Avenue pentru a lua Big Mac-uri si sandvisuri cu peste si un shake de ciocolata pentru presedinte. Ar fi putut merge la McDonalds de pe strada 17, la doar un bloc de Casa Alba. Dar era discreta. Ea nu a vrut sa fie recunoscuta, iar in Washington, un oras in care oamenii traiesc pentru a fi recunoscuti, a fost o problema pe care nu a depasit-o niciodata.

„Orice va decide ea sa faca, cred ca va fi in afara Washingtonului si in afara arenei politice”, spune Mike Feldman, un prieten al familiei Hicks. (Feldman este partenerul fondator al Glover Park Group, o firma de consultanta politica in care tatal lui Hope, Paul Hicks, este director general.) „Nu cred ca Washingtonul este un loc in care ea s-a simtit ca acasa.”

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu se va intoarce intr-o anumita calitate pentru a lucra la campania din 2020. Ea ramane loiala presedintelui Trump ca cineva care i-a recunoscut talentul, care s-a bazat pe ea si a promovat-o si si-a pus increderea in ea. Ambele parti – partea Hicks si Casa Alba – insista ca nu exista resentimente, chiar daca demisia ei a devenit publica a doua zi dupa ce a depus marturie timp de noua ore in fata Comitetului de Informatii al Camerei. Feldman a confirmat contul de la Casa Alba ca demisia ei era in lucru de cateva saptamani.

„Nu este o surpriza totala pentru mine”, a spus el la scurt timp dupa ce a aparut vestea, in timp ce cea mai mare parte a Washingtonului era in stare de soc. „Incepea sa se gandeasca la viata in afara Casei Albe si asta nu s-a intamplat doar in aceasta saptamana. Trebuie sa cred ca ultimele doua saptamani au fost deosebit de stresante pentru ea”, a spus el, referindu-se la dezvaluirile despre istoria de violenta domestica a secretarului de stat al Casei Albe, Rob Porter, si rolul lui Hicks in elaborarea unei declaratii care a incercat initial sa-l scuteasca. „Dar nu poti privi la asta izolat de cei trei ani in care a fost in aceasta calatorie.”

Mass-media s-a concentrat pe cat de important era Hicks pentru Trump, ca ultimul membru al vechii garzi – cineva care i-a fost alaturi de la inceput si despre care el credea ca este total loial. „Dupa efortul si energia pe care le-a pus in asta, nu va exista niciodata un moment optim pentru a pleca”, spune un prieten de familie.

Expertii s-au intrebat cum va gestiona Trump pierderea si daca tara va suferi fara influenta stabilizatoare a lui Hicks.

„Rolul pe care l-a jucat a fost in mod clar ca o persoana de referinta in aripa de vest – cineva care ar putea previzualiza starea de spirit a presedintelui sau sa-i judece potentiala reactie la ceva”, spune Feldman. „Acest tip de persoana devine indispensabil. Nu este suficient sa spunem ca isi pierde directorul de comunicatii.”

Toata lumea se minunase intotdeauna de profesionalismul cool al lui Hicks si de distanta ei disciplinata fata de dramele care se invarte in jurul lui Trump. Lantul de evenimente care a dus la distrugerea ei a inceput cu cartea Fire and Fury si descrierea acesteia a rolului ei in scrierea unei declaratii false catre New York Times despre acum legendara intalnire din iunie 2016 dintre Donald Trump Jr. si intermediarii rusi pentru a discuta stricarea lui Hillary Clinton, si nu adoptia copiilor rusi, asa cum se sustine.

Fostul purtator de cuvant al Casei Albe, Mark Corallo, care a participat la o conferinta telefonica cu Hicks si altii, cand se intorceau de la summitul G-20 din Germania, in iulie 2017, a declarat ca Hicks a promis ca e-mailurile incriminatoare ale lui Donald Jr. „nu vor aparea niciodata. ”—o declaratie considerata de Corallo o potentiala obstructie a justitiei. A parasit Casa Alba la scurt timp dupa.

Avocatul lui Hicks a sustinut ca „ea nu a spus niciodata asta”, dar realizarea ca ea a fost un jucator central in orice a spus sau a facut Trump o face un martor cheie pentru ancheta consilierului special Robert Mueller cu privire la posibila coluziune a campaniei Trump cu Rusia si pentru cei doi membri ai Congresului. comisiile care examineaza aceleasi acuzatii. (Comitetul de Informatii al Camerei, condus de republicani, si-a inchis ancheta la inceputul acestei luni, sustinand ca nu a gasit nicio dovada de coluziune, o concluzie contesta membrii comisiei democrate.)

Cand Hicks a vorbit cu usile inchise la Comitetul de Informatii al Camerei, ea a recunoscut ca a spus „minciuni albe” in numele lui Trump, o fraza cu care a venit dupa ce a parasit camera pentru cateva minute pentru a discuta cu avocatii ei. A fost o infilare artistica a acului pentru a se proteja atat pe ea, cat si pe presedinte. Cu toate acestea, la Washington a fost echivalentul cu aruncarea unei bombe asupra POTUS, facandu-i insuportabil sa continue sa lucreze cot la cot cu el in Biroul Oval, stiind ca va fi probabil chemata sa depuna marturie suplimentara sub juramant lui Mueller. ancheta.

Se spune ca presedintele nu nutreste nicio dorinta rea fata de Hicks, care este ca o familie pentru el. De cand a venit la Washington, nu a avut viata in afara Casei Albe, asa ca nu este surprinzator ca si-a gasit o viata in interiorul Casei Albe cu Porter, un nou-venit care, la fel ca ea, a lucrat multe ore intr-un dulap. -spatiu de dimensiuni chiar in afara Biroului Oval.

Se pare ca cei doi au inceput sa se intalneasca in toamna anului 2017, dar relatia lor a iesit la iveala abia dupa ce Daily Mail , un tabloid britanic, a publicat o fotografie cu Hicks si Porter sarutandu-se in spatele unui taxi, dupa ce au parasit o cina de sambata seara cu prietenii tarziu. Ianuarie. Nu este clar cat de multe stia ea despre acuzatiile grave de abuz aduse de cele doua foste sotii ale lui Porter, dar ceea ce este clar este ca faptul ca viata ei privata a fost aruncata in titluri l-a nelinistit profund pe Hicks si i-a pus sub semnul intrebarii judecata.

„Ea nu a cautat acoperire. A fost o relatie privata, se intampla intre oameni la locul de munca in fiecare zi”, spune prietena de familie, reflectand frustrarea lui Hicks de a-si vedea viata personala devenind hrana pentru tabloide.

Gasirea de la Casa Alba a concedierii lui Porter a mentinut povestea la stiri timp de saptamani, adaugand la stresul nesfarsit al slujbei lui Hicks. „In campanie, castigi sau pierzi si s-a terminat”, spune prietenul de familie. „La Casa Alba, nu exista finalitatea. Nu poti spune ca mai e inca o saptamana de trecut si mergi mai departe.”

Hicks tinea un program brutal, ridicandu-se inainte de zori pentru a alerga si a se antrena in cladirea ei si a alerga. „Lucrul cu sportivi precum Hope (un jucator de lacrosse la facultate) este ca sunt obisnuiti sa fie doborati si sa se ridice, daca nu la propriu, exista doar o continuitate ca atlet in care trebuie sa intri si sa faci performanta. Familia nu s-a ingrijorat niciodata de capacitatea ei de a performa”, spune prietenul de familie.

Este acel aspect al lui Hicks pe care admiratorii ei vor sa-l ia lumea din timpul petrecut la Washington. „A merge la Casa Alba fara experienta de guvernare si cu un presedinte fara experienta de guvernare este un deal foarte greu de urcat”, spune Martha Joynt Kumar, directorul Proiectului de tranzitie la Casa Alba, o organizatie care ajuta la eficientizarea tranzitiei de la o administratie la Urmatorul. „A afectat ea si Casa Alba”.

Daca are bunuri deteriorate, ar putea depinde de ceea ce descopera Mueller despre rolul ei in redactarea memoriului despre intalnirea cu rusii din Trump Tower si de ceea ce a observat la Casa Alba si la campanie. „Chiar nu stim care a fost rolul ei”, spune Kumar, care totusi crede ca Hicks va ateriza pe picioarele ei intr-un fel sau altul. „Ea are un viitor. Ea nu este ca (fostul secretar de presa) Sean Spicer.”

De ce, ma rog? „Pentru ca a mintit pe podium. A luat o functie oficiala si a folosit-o pentru a minti. Secretarii de presa care mint sunt taiati pana la genunchi.”

Intre timp, directorul de comunicatii care a spus minciuni albe i s-a oferit o oferta de carte de 10 milioane de dolari. Un prieten apropiat al familiei a ras de speculatii. „Pentru a obtine astfel de bani, ar trebui sa fii dispus sa spui despre presedinte multe lucruri care nu au fost spuse si care au fost negative. Ea nu va scrie niciodata acea carte.”

Hicks se indreapta spre Caraibe dupa ce paraseste Casa Alba pentru o vacanta cu familia ei, unde se va odihni si se va recupera si isi va da seama unde va ateriza in continuare. Cine stie? S-ar putea chiar sa fie inapoi de unde a inceput ea undeva in organizatia Trump. Dupa cum ar spune Trump, „Va trebui sa vedem ce se intampla”.