8 dintre cele mai vechi meserii din lume

Suntem siguri ca ati auzit glume pe seama celei mai vechi profesii din lume care se considera a fi  aceea de dame de companie, sau spionajul – aceasta fiind prima meserie mentionata in Biblie. Adevarul, insa, este departe de aceste speculatii. Femei sex a facut un top cu cele mai vechi meserii din lume, iata ce am descoperit!

Este firesc ca cele mai vechi meserii din lume sa fie legate de nevoile umane de baza, iar pe aceasta lista sa apara profesii care au avut ca rezultat primele creatii umane cum ar fi uneltele, arta sau agricultura. Toate aceste meserii continua sa existe intr-o forma mai elevata si nu vor disparea niciodata, deoarece sunt strict legate de nevoile de baza ale oamenilor.

Meseria de constructor

O buna parte din timp oameni au fost nomazi, dar, odata cu dezvoltarea agriculturii, civilizatiile timpurii au inceput sa se stabilieasca in asezari permanente. Oamenii de stiinta cred ca de-a lungul timpului, stramosii nostri au continuat sa vaneze si sa faca provizii de mancare sezoniera, fara a locui in casele lor pe toata perioada anului. Locuintele au fost initial construite de cei care urmau sa locuiasca in ele, iar pe masura ce societatea a inceput sa se se organizeze si sa se contureze mai bine, au inceput sa apara constructorii specialisti care se ocupau de construirea caselor oamenilor.

Astazi, constructorii sunt necesari pentru construirea si intretinerea tuturor structurilor de pe pamant si chiar exista subcategorii si nise de activitate in acest domeniu cum ar fi – zidarie, usi, hale, acoperisuri, etc.

Meseria de fermier

O mare parte din timp oamenii si-au procurat hrana in urma vanatorii sau a culegerii fructelor. Inca de acum 20.000 de ani, stramosii nostri au colectat si s-au hranit cu fructe salbatice si au inceput sa cultive pamantul acum 12.000 sau 13.000 ani. Primele culturi au fost cele de grau, orz, mazare, linte sau naut. Agricultura a generat o crestere mare a populatiei asa ca necesarul de hrana a crescut, deci si necesarul de fermieri. Desi agricultura necesita munca fizica sustinuta, este o meserie foarte profitabila care nu va disparea niciodata.

Meseria de muzician

Ca toate profesiile de pe aceasta lista, originile sau inceputul muzicii preistorice sunt imposibil de urmarit si de depistat. Se crede totusi ca oamenii au inceput sa faca muzica in timpul exploziei culturale de acum 50.000 de ani. Insa, daca plecam de la ideea ca primul instrument muzical folosit a fost vocea umana, este posibil ca inceputul sa fie si mai devreme. Stim ca cele mai vechi instrumente dateaza de acum 42.000 sau 43.000 de ani si provin din Germania. Muzicienii sunt cei mai populari animatori si, proabil, cei mai bine platiti meseriasi.

Meseria de artist

Cea mai veche arta este considerata pictura, iar cea mai veche opera de arta este urma unei palme rosii descoperita pe peretii unei pesteri din Spania. Se estimeaza ca aceasta pictura are peste 67.000 ani si a fost realizata in Neandertal. Arta veche descrie viata de zi cu zi si prezinta oamenii si animalele din acea vreme. Odata cu trecerea timpului, arta s-a rafinat foarte mult, iar picturile si sculpturile antice sunt printre cele mai valoroase obiecte din lume. Desi arta este foarte apreciata, viata de artist nu este una usoara, fiind mai dificil sa te intretii doar din vanzarea operelor de arta.

Meseria de croitor

Antropologii estimeaza ca imbracamintea a aparut intre 100.000 si 500.000 de ani in urma. Nu exista dovezi directe care sa ateste inceputurile, dar sunt studii in legatura cu paduchii de imbracaminte care sugereaza ca oamenii purtau haine acum 170.000 de ani. Cele mai vechi ace de cusut dateaza de acum 41.000 sau 60.000 de ani. Imbracamintea initiala era simpla si se purta doar in locurile cu clima rece, avand ca singur scop confortul termic.