Londra este zguduita de noi violente in aceasta dimineata

Noi conflicte au avut loc pe strazile din nordul Londrei, la o zi dupa conflictele care au avut loc sambata seara. Politia a suplimentat numarul agentilor de ordine trimisi pe teren duminica seara pentru a se asigura de faptul ca violentele de sambata nu se vor repeta. Desi zona Tottenham a fost linistita in cursul zilei de duminica, violentele au izbucnit in Enfield, la 8 kilometri nord de Tottenham. Desi politistii au patrulat pe strazile din regiune, huliganii au vandalizat magazinele si diverse alte proprietati.

Protestul linistit al londonezilor impotriva uciderii unui barbat de 29 de ani, care a avut loc sambata seara in Tottenham, a degenerat intr-o revolta serioasa, care a avut drept rezultate distrugerea unor masini de politie si vandalizarea unui mall aflat in apropiere de districtul Wood Green.

Masinile politiei din Enfield au fost vandalizate in seara de 7 august de cele cateva sute de tineri iesiti pe strazile orasului. Pana in momentul de fata nu se stie precis care este marimea pagubelor, existand deocamdata imagini doar cu o farmacie vandalizata. In violentele care au avut loc sambata seara, mai multe cladiri si un autobuz au fost incendiate. Surse oficiale anunta ca 26 dintre politistii londonezi au fost raniti, in multe dintre aceste cazuri nefiind vorba de leziuni minore. Acestia au arestat 55 de persoane, dintre care 4 duminica. Cele mai multe arestari au avut drept motiv jaful, celelalte acuzatii fiind legate de infractiunile de deranjare a ordinii publice, hotie, jaf si manevrare a bunurilor furate. Departamentul de pompieri al Londrei anunta ca au fost detectate 49 de incendii in Tottenham, in urma carora nimeni nu a fost ranit, anunta The Guardian.

Pe retelele de socializare au circulat anunturi potrivit carora alte revolte urmau sa izbucneasca si in alte regiuni ale Londrei, dar Politia le-a atras atentia oamenilor sa nu aiba incredere in toate informatiile care circula pe internet, suplimentand, in acelasi timp, numarul de forte de ordine trimise pe teren. Violentele au adus nori intunecati asupra Jocurilor Olimpice din 2012, care urmeaza sa aiba loc in capitala Angliei.

Linistea a fost perturbata si in alte regiuni ale Londrei, indeosebi in Dalston si in Waltharnstow. In Brixton, participantii la un festival local s-au retras mai repede decat de obicei din pricina unui grup de tineri care, odata cu caderea noptii, a inceput sa atace magazinele mari din zona, motiv pentru care, in jurul orei 1 noaptea, politia a trebuit sa intervina pentru a-i calma.

Fortele londoneze vor continua sa supravegheze ordinea pe strazile orasului, sperand insa ca acest sir de violente sa fi luat deja sfarsit.