11 secrete ale relatiilor de lunga durata

Nu exista o formula magica pentru ca relatiile sa dureze. In cele din urma, ceea ce face ca o relatie romantica sa fie durabila este un set de circumstante, munca din partea ambilor parteneri si succesul mai mare sau mai mic care se obtine in alegerea partenerului. Aici intervin ceea ce sunt cunoscute sub numele de calitati magnetice.

Desi la inceput sau in relatiile de scurta durata aspectul fizic joaca un rol predominant, atunci cand cautam sa mentinem stabilitatea evaluam o serie de factori diferiti. Cercetarile efectuate in Grecia au aprofundat in ele, detectand in cele din urma cele 11 calitati magnetice care au cea mai mare greutate atunci cand vine vorba de a mentine o relatie vie in timp. Esti curios sa stii care sunt acestea? Va spunem noi.

Fidelitate si fiabilitate

O relatie nu poate dura daca nu exista incredere intre amandoi. Cand persoana de langa tine iti arata ca nu este de incredere cu atitudinile sale, acea relatie este sortita esecului, deoarece va fi imposibil sa-ti faci planuri de viitor.

Dedica-te relatiei si arata afectiune

Se lucreaza la relatii, iar a arata afectiune fata de partenerul tau pentru a-i aminti ca inca iti pasa este un factor de succes care nu trebuie subestimat. Gesturile mici pot avea o mare valoare.

Simtul umorului

Cand pasiunea scade, un ras bun impreuna poate umple acel gol. Cineva cu care impartasiti un simt similar al umorului face viata impreuna mai suportabila.

Romantism si sensibilitate

Este greu sa crezi ca un cuplu va functiona daca nu arati niciodata sentimente. Gasirea timpului pentru dragoste si pentru a exprima ceea ce simti este esentiala pentru a mentine flacara iubirii vie.

Mentine relatii bune cu familia si prietenii

Nicio relatie romantica nu este o insula. Fiecare dintre membrii cuplului are familie si prieteni cu care interactioneaza, iar mentinerea unei bune relatii cu ei ajuta la o convietuire mai placuta si la evitarea frictiunilor.

Ajutor la treburile casnice

Un partener ar trebui sa fie vazut ca un insotitor, nu ca pe cineva care sa-i serveasca. De aceea este important sa te implici in treburile casnice, iar cei care fac asta intaresc acea legatura.

Satisfaceti sexual partenerul

Interesul de a oferi placere partenerului tau este esential pentru supravietuirea unei relatii. Daca unul dintre membri isi cauta satisfactia exclusiva ignorand nevoile celuilalt, sansele ca acest cuplu sa aiba o viata lunga sunt minime.

Aveti o atitudine pozitiva

Daca un lucru este sigur, este ca orice relatie va trece prin dificultati si probleme. Si nu vrem sa avem langa noi pe cineva care sa stie doar sa se planga si sa contribuie cu negativitate atunci cand se intampla asta.

Angajament

Nimeni nu isi doreste un partener care ignora problemele sau care se uita doar la propriile interese. O relatie necesita angajament pentru amandoi sa vasliti in aceeasi directie.

Au interese comune

Indiferent cat de puternica este atractia initiala, trebuie sa existe altceva care sa tina cuplul impreuna atunci cand acesta scade. Avand interese comune, va asigura ca amandoi veti avea subiecte despre care sa vorbiti atunci cand relatia se va stabiliza.

Stabilitate economica

Desi banii pot sa nu para relevanti daca exista dragoste, lipsa acestora poate pune capat oricarei relatii. De aceea si situatia economica joaca un rol important in mentinerea unui cuplu in viata pe termen lung.