Dorin Curtean a intrat in PSD. Vasile Jurca – Dorin Curtean, optiunea PSD pentru Primaria Petrila

Vasile Jurca-Dorin Curtean este echipa pe care mizeaza PSD Petrila pentru a caștiga alegerile locale și pentru a asigura social-democraților majoritatea in consiliul local. 

Fostul city-manager al orașului Petrila, Dorin Curtean, impreuna cu o mare parte a echipei  care l-a susținut la alegerile locale din anul 2012, a trecut, luni, la PSD. Dorin Curtean va face echipa cu Vasile Jurca, candidatul PSD pentru Primaria Petrila. In cazul in care Jurca va caștiga alegerile, Curtean va fi viceprimarul localitații, echipa fiind constituita pentru ”a reporni motorul economic al orașului” și pentru a lucra in ”interesul cetațenilor”.

”La momentul la care am inițiat discuții cu ei au aderat la ideea de a face un proiect comun, un proiect pentru orașul Petrila, un proiect prin care sa ne unim forțele și sa incercam sa caștigam mandatul de primar și majoritatea din Consiliul Local Petrila in perioada 2016-2020. Ma bucur ca Dorin (Curtean – n.r.) a aderat la propunerea mea și imi este alaturi. Vreau sa facem un tandem, eu voi candida pentru funcția de primar și Dorin Curtean va fi, daca voi caștiga mandatul de primar, viceprimar. Suntem de aceeași generație și ne dorim sa facem ceva pentru localitatea noastra, ne dorim sa repornim economia orașului Petrila, pentru ca din pacate motoarele economiei petrilene au inceput sa dea rateuri și chiar s-ar putea sa clacheze. Impreuna cu Dorin vreau sa repornim economia orașului și sa gasim soluții pentru viitor”, a declarat, marți, Vasile Jurca, candidatul PSD pentru Primaria Petrila.

Dorin Curtean, fostul city-manager al orașului Petrila, spune ca propun un proiect pentru cetațenii orașului.

„Pentru mine a fost o decizie destul de importanta sa fac acest pas. Am decis sa fac pasul catre PSD impreuna cu echipa mea și cei care au fost alaturi de mine și m-au susținut in 2012 la candidatura pentru Primaria Petrila. De aceasta data am luat decizia sa fac pasul inapoi și sa il susțin pe Vasilica Jurca la candidatura. Suntem o echipa, o echipa omogena, o echipa tanara care ne dorim sa implementam un program, un proiect pentru mandatul 2016-2020, pe care sa il ducem la indeplinire nu doar pe linie politica ci și pe linie administrativa. E vorba de un proiect care, sper eu, sa ne ajute pe noi sa fim cantariți bine in ochii cetațenilor și sa putem sa implementam tot ceea ce ne-am propus pentru a aduce un beneficiu cetațenilor și orașului in care locuim cu toții”, a spus, marți, Dorin Curtean.

Nevoia de schimbare, dar și faptul ca primarul va fi ales dintr-un singur tur i-a determinat pe Jurca și Curtean sa-și uneasca forțele.

”Altfel (separat-n.r.) am fi reușit și el și eu sa luam o anumita parte din electoratul petrilean și lucrurile ar fi ramas tot la nivelul actual”, a completat Jurca.

Curtean a punctat afirmand ca astfel electoratul se coalizeaza, votand intr-o singura direcție.

”Mizam pe o anumita parte din electorat care este nemulțumita de actualul primar. Atunci e și normal ca nu ii puteam mulțumi pe acei reprezentanți ai electoratului care nu ar fi vrut sa voteze cu actualul primar și ne-ar fi dat voturile dumnealor. Cu aceasta ocazie le-am dat posibilitatea sa voteze intr-o singura direcție și sa putem sa demonstram ca mergem și pentru cetațeni, in favoarea cetațenilor, tocmai in ideea ca oamenii vor o schimbare și daca vor schimbarea nu trebuie sa ne incapațanam noi și sa fim impotriva lor, ci sa le dam posibilitatea sa aleaga bine”, a punctat Curtean.

Curtean-Jurca, tandemul PSD pentru Primaria Petrila, spune ca așteapta alaturi de ei și alți tineri și locuitori ai orașului care au spirit de inițiativa, idei, proiecte, propuneri, afirmand ca numai muncind impreuna poate fi realizata schimbarea.

La PSD Petrila s-au inscris și cei trei consilieri locali ai PC (partid din care a facut parte Dorin Curtean-n.r.), dar și Daniela Vișanescu (fosta PNL și ALDE-n.r.), dar și mai mulți petrileni care pana de curand au activat in alte formațiuni politice.