Amenajari interioare in spatii mai putin generoase

Intr-o camera mica se poate economisi spatiul destinat biroului, improvizand un loc in care scolarul sa invete. Conditia este ca acest loc ales sa fie retras, asa incat atentia sa nu-i fie distrasa.Structura metalica din imaginea prezentata este suportul ideal pentru un blat suficient de mare (circa 60 cm), care sa preia functia unui birou in toata regula. Dispunerea lui in coltul unei camerei face ca ocupantul sa aiba suficient loc de desfasurare, mentinand totusi ordinea in camera si lasand celorlalti membri ai familiei spatiu pentru indeplinirea, in liniste, a altor activitati.

Mai multa ordine

Daca nu aveti incredere ca incaperea va ramane curata si ordonata, va spun un secret. E mai usor si mai la indemana sa-si puna copilul lucrurile pe rafturile superioare din fata lui, decat sa le arunce in dezordine peste tot. Suportul care sustine blatul de birou este fixat la inaltimea optima fata de dusumea, asa incat cel care va sta pe scaun in fata lui sa aiba o pozitie confortabila.

Pe acelasi etaj al structurii, dar pe celalalt perete, lateral, s-a prevazut un al doilea blat, similar cu primul. El poate fi utilizat ca suport pentru calculator. Creand spatii cu functionalitati diferite, copilul nu va fi tentat sa-si piarda concentrarea asupra lectiilor, distras fiind de prezenta computerului care altfel i-ar fi stat in fata.

Culorile vii ale obiectelor care decoreaza rafturile duc la revitalizarea spatiului, intinerindu-l. Copilul se va bucura de lumina naturala doar daca ansamblul din metal si lemn este asezat langa fereastra. In cazul in care aranjamentul din camera nu permite amplasarea aproape de lumina naturala, suportul de deasupra biroului poate deveni consola pentru o lampa mobila cu brat rabatabil.

Totul la indemana

Unul dintre elementele esentiale care mentine obiectele la indemana si suplimenteaza lipsa sertarelor unui birou clasic este un corp de mobilier cu sertare si rotile, care se poate ascunde sub blatul de lucru. El reprezinta un alt secret care salveaza spatiul si ordinea din casa. De asemenea, mobilitatea lui faciliteaza igienizarea camerei. Caietele si cartile vor fi ascunse in interior, iar scolarul va avea acces facil sa puna sau sa-si ia lucrurile de care are nevoie.

Culoarea vesela a corpului mobil nu-l va lasa neobservat in camera, iar usurinta manevrarii sertarelor va fi pe placul tuturor. In spiritul celor mentionate la inceput, referitoare la alegerea obiectelor potrivite cand spatiul nu e generos, propunem un scaun pliant in locul scaunului tipic pentru birou.

Avantajul unei asemenea alegeri ar fi ca, dupa terminarea activitatii care se desfasoara la birou, el se poate strange si depozita separat, lasand mai mult spatiu liber in camera. In coltul de lucru creat trebuie instalata lumina locala de plafon. Ea pune in valoare constructia si piesa de mobilier in sine, dar face mai simpla si cautarea ta atunci cand ai nevoie sa gasesti obiectul dorit pe unul dintre rafturi.