MyPillow vrea sa aduca la viata leacul miraculos al lui Trump COVID

Timp de luni de zile, Donald Trump a promovat utilizarea hidroxiclorochinei ca terapie pentru COVID-19, pretinzand chiar ca a luat  medicamentul antimalaric ca profilactic. Dar, pe masura ce dovezile impotriva eficacitatii sale si a potentialelor pericole continua sa creasca (Dr. Anthony Fauci a subliniat luna trecuta ca studiile au aratat „in mod constant” ca medicamentul nu are „eficacitate” in tratarea coronavirusului) este posibil ca presedintele sa fi inceput sa se indrepte catre un nou medicament. 

Un megadonator GOP si aliat al lui Trump, l-au determinat pe presedinte sa se intereseze de un extract botanic experimental despre care spune ca ar putea trata COVID-19, starnind ingrijorari in randul unor oficiali guvernamentali, a informat duminica Axios . Trump, care a cautat o cale usoara de iesire din criza coronavirusului de cand a inceput, si-a „exprimat entuziasmul” pentru Oleandrin, in timp ce Carson si Lindell solicita aprobarea Food and Drug Administration, desi – ca si hidroxiclorochina – nu exista nicio dovada ca functioneaza. „Implicarea secretarului HUD si MyPillow.com in impingerea unui produs dubios la cele mai inalte niveluri ar trebui sa nu le ofere americanilor nici un confort pe timp de noapte in privinta sanatatii si sigurantei lor in timpul unei pandemii puternice”, a declarat un oficial inalt al administratiei familiarizat cu chestiunea.Jonathan Swan.

Pasiunea lui Trump pentru extractul experimental nedovedit este doar cel mai recent exemplu in care s-a prins la o solutie rapida pentru criza coronavirusului, cel mai mare obstacol in calea licitatiei pentru realegere, in speranta ca va putea face totul sa dispara fara ca el sa fie nevoit sa faca asta. fa ceva in privinta asta. Mandat de masca la nivel national? Regim robust de testare? Cine are nevoie de ele daca ai un extract de oleandru care nu a fost testat corespunzator, dar pe care Lindell – care investeste in compania care il produce – il jura? „Acesta este cel mai uimitor lucru miracol pe care l-am vazut vreodata in viata mea”, a spus Lindell pentru Axios . „Am intrat all-in.”

Lindell — a carui ultima tura in lumina reflectoarelor nationale a venit in martie, cand i-a adus laude in stilul „dragi lider” la adresa presedintelui in timpul unui eveniment de la Casa Alba („Baiete, vinzi acele perne”, a spus un Trump multumit ca raspuns) — a folosit calea sa interioara cu Trump pentru a-i aduce pe Andrew Whitney de la Phoenix Biotechnology, compania care produce extractul botanic, o intalnire cu Biroul Oval. Whitney lucreaza pentru a obtine aprobarea extractului de FDA ca supliment alimentar, dar sustine ca are puterea de a face simptomele COVID-19 sa dispara intr-o „majoritate mare a cazurilor”. Totusi, nu a oferit nicio dovada reala care sa-si sustina afirmatia, nici lui Axios , nici administratiei, dincolo de a spune „datele sunt convingatoare”. „Iti spun eu”, i-a spus el lui Axios . „Am vazut-o cu ochii mei.”

Un studiu de laborator non-evaluat de colegii a aratat unele dovezi in Olandrin atenuand virusul. Dar, dupa cum a raportat Axios , unul dintre autorii studiului, Robert Newman, prezideaza consiliul consultativ stiintific al companiei care il produce si anterior a fost listat ca presedinte. Faptul ca aproape toti cei implicati au o miza personala in aceasta chestiune – Carson, un fost neurochirurg, dar nu expert in dezvoltarea de medicamente sau boli infectioase, este un prieten cu Lindell – este suficient pentru a oferi oricui cu o pauza de cap, mai ales ca ei renunta la masura si falibilitatea de la baza stiintei bune si vand extractul ca pe un „miracol”. Dar Trump este departe de a fi linistit, susceptibil la tot felul de gandire magica si, in cuvintele lui Lindell, „a spus in principiu… „FDA ar trebui sa o aprobe”.

Fauci, un far rar de expertiza clara in raspunsul guvernului la COVID, a subliniat ca vaccinul despre care este prudent optimist va fi gata in aceasta iarna si va fi sigur, in ciuda vitezei fara precedent de dezvoltare. Oamenii de stiinta nu vor permite, cu alte cuvinte, americanilor sa li se injecteze un drog periculos, doar pentru ca presedintele sa poata obtine un castig politic. Dar cu fiecare remediu miraculos nedovedit pe care il promoveaza, Trump creeaza acea frica, indiferent daca este fondata sau nu.