Machiaj permanent: avantaje si dezavantaje

Realizarea unui machiaj bun necesita timp si expertiza, ceea ce face aceasta sarcina epuizanta pentru multe femei. Am pus impreuna motivele pentru care merita sau nu sa aveti o procedura permanenta.

Machiajul permanent este unul dintre cele mai bune secrete pentru a arata stralucitor si frumos. La aceasta se adauga tendinta sprancenelor stufoase si a buzelor pline, aspecte care adesea nu se realizeaza cu un simplu creion sau ruj.

Daca sunteti unul dintre cei care incearca din nou si din nou eyelinerul sau nu aveti timp sa aplicati anumite produse cosmetice, poate ca o procedura de pigmentare este solutia la aceste si la alte nevoi.

Decizia machiajului permanent trebuie studiata, deoarece odata aplicata va fi foarte dificila sau costisitoare de indepartat. Desi acest tip de tratament nu prezinta riscuri majore, exista posibilitatea de a suferi o reactie alergica sau o iritatie. In acest sens, este mai bine sa cautati un profesionist calificat si un centru.

Ce este machiajul permanent?

Machiajul permanent este o procedura de pigmentare care actioneaza ca un tatuaj pe mucoasa sau pe primul strat al dermului pielii. Imita aspectul eyelinerului, rujului, parului sprancenelor sau a oricarui alt efect de machiaj.

Una dintre primele sarcini este de a analiza reactia pielii persoanei la pigment prin intermediul unui plasture. Apoi se aplica o anestezie locala care va amorti zona de tatuat. Dar, ca orice tatuaj, exista inflatie si schimbare de culoare.

Pe langa micropigmentare, exista o alta tehnica numita microblanding, care este utilizata pentru sprancene si este semipermanenta. In unele cazuri, tinde sa dispara in timp.

Zonele comune pentru machiaj permanent

Exista regiuni ale corpului care sunt mai potrivite pentru machiajul permanent decat altele. In general, ochii si buzele sunt cele mai tratate cu tehnica.

Vezi si: Cum sa te machiezi in functie de forma fetei!

Conturat in ochi

Este una dintre cele mai comune tehnici, deoarece un contur perfect este mai dificil de realizat cu machiajul profesional. Motiv pentru care multi oameni merg la un tip de dermatograf definitiv cu un finisaj mai bun.

La randul sau, consta in punerea culorii pe linia superioara a genelor, generand o linie perfecta.

Culoare si buze

Buzele definite au devenit la moda. In unele cazuri, oamenii cauta sa le delimiteze, ceea ce se realizeaza cu ace care marcheaza marginea.

Cu toate acestea, tratamentul care castiga noi aderenti este umplutura de culoare, care functioneaza prin aplicarea unei nuante specializate pe buze, ca si cum ar fi un ruj.

Avantajele machiajului permanent

Economisirea timpului este, fara indoiala, principalul avantaj. In acest sens, machiajul permanent este un plus atunci cand vine vorba de dorinta de a arata frumos fara efort sau daruire.

De asemenea, multe femei opteaza pentru aceasta procedura pentru a ameliora o pata a fetei sau pentru a restabili pigmentarea pielii care, din cauza unei complicatii medicale, a fost afectata. In plus, daca aveti alergie la produsele cosmetice conventionale, solutia permanenta este.

Procedura este simpla si poate dura aproximativ cinci ani. Cu toate acestea, dupa acest timp poate fi retusat.

Avantajele eyelinerului

Nici schita nu va fi o problema. Linia va fi mai bine definita si nu va va pata ochii cand le frecati. De asemenea, va rezista la umiditate, caldura si chiar lacrimi. Spune la revedere jumatatii de contururi si liniilor slabe si imperfecte.