Cum sa te machiezi in functie de forma fetei!

Machiajul este arma secreta o oricarei femei. Cu ajutorul machiajului ne putem pune in evidenta anumite trasaturi ale fetei si ascunde defectele. Iata cum sa te machiezi in functie de forma fetei!

Fata rotunda

Pentru un chip rotund se recomanda sprancene bine arcuite. Acest mic truc va alungi vizibil fata, fara a cadea in plasa ridicolului. Poti folosi un creion pentru sprancene, insa ai grija sa nu para ca ti-ai desenat sprancenele. In plus, atunci cand te pensezi, specialistii recomanda sa ne pensam ambele sprancene in acelasi timp, si nu pe rand, deoarece vom avea tendinta de a pensa prea mult.

Fata patrata

In cazul acesta vei avea nevoie de o tehnica noua de aplicare a fardului de obraz. In loc sa aplici fardul de la pometi inspre varful urechii, vei aplica pe pometi, urcand usor spre tample.

Fata ingusta

Pentru a alungi chipul ingust va trebui sa te joci putin cu fardul de obraz si cu creionul pentru ochi. Creionul pentru ochi sau tusul va fi aplicat pe pleoapa superioara, trasand o linie fina, cu o codita mica, la coltul exterior al ochiului.

Fardul de obraz va fi aplica dinspre pometi inspre varful urechilor, si nu spre tample, asa cum este indicat in cazul chipului patrat.

Fata lata

Tot fardul de obraz ne ajuta si in acest caz. Pentru fata lata, va trebui sa aplici fard doar pe pometi, fara a-l mai intinde spre tample sau urechi. Daca vei alege sa intinzi fardul, vei da impresia unui chip si mai lat, lucru nedorit in acest caz.

Si coafura te ajuta

Si felul in care iti aranjezi parul iti poate pune in evidenta trasaturile fetei. Bretonul, in special, si felul in care acesta iti incadreaza chipul, iti poate masca anumite trasaturi care nu iti sunt pe plac.