Eu l-am demis pe Traian Basescu

Presedintele Romaniei vrea sa fie considerat barbat, desi este, a demonstrat de zeci de ori in ultimii 20 de ani ca are intr-insul suficienta vigoare. Nu are nevoie de stimulente ca sa ne arate cine e masculul Alfa in aceasta tara. Eu credeam pana de curand ca este un model. Ca intelege, ca odata cucerita Puterea, sa separe binele de rau, sa-i apere pe cei saraci de cei bogati, de aceia excesiv de bogati , care l-au sprijinit sa ajunga din nou la putere.

Sa asigure echilibrul in teritoriul locuit astazi de romani, sa foloseasca prerogativele functiei prezidentiale pentru ca Tara sa mearga inainte, chiar sacrificandu-i pe aceia care in ultimii 20 de ani au fost mai „norocosi” si s-au imbogatit, cum nu este posibil in nici o democratie occidentala, unde sunt necesare cateva generatii pentru a pune pe picioare dinastii de genul celor romanesti. Domnul Basescu ma dezamageste, insa, profund si sper sa fie pentru ultima oara. Oricum, atat dumnealui cat si toti oamenii dumnealui din Romania au pierdut votul meu, indiferent ce s-ar intampla in lunile urmatoare, in anii ce vin. Nu cred ca acest demnitar, pe care l-am admirat, mai are ceva de oferit romanilor. Nu mai este acel Traian Basescu pe care l-am cunoscut. A uitat cine a fost, de unde a plecat, ceea ce a promis, si-a calcat in picioare promisiunile facute oamenilor acestei tari.

Presedintele Basescu s-a izolat de popor, si la fel ca Nicolae Ceausescu, obtine informatii numai de la aceia care il inconjoara si care sunt exponentii unor cercuri de interese. Presedintele nu mai stie cat valoreaza milionul de lei vechi, nu mai are dimensiunile reale ale vietii romanilor si confunda binele tuturor cu binele unora. Toate masurile anuntate in ultimele zile arata clar ca domnul Presedinte nu da doi bani pe democratie, ca si-a pierdut limitele, ca puterea l-a depersonalizat. Traian Basescu a parvenit, cum au parvenit toti aceia din Guvernul Romaniei, extrem de bogati, putred de bogati. Presedintele nu vorbeste de Lege, pentru ca o calca in picioare, iar statul unde Legea nu mai functioneaza este doar un teritoriu. Tara este norodul, iar domnul Basescu stie asta, a folosit formula asta propagandistica de multe ori, dar a uitat si continuarea. Tara este norodul, iar nu tagma jefuitorilor, iar un Presedinte care apara tagma si pune biruri pe popor devine, chiar daca nu a fost, parte a tagmei. El trebuie sa demisioneze, sa fie demis, fie si prin forta, prin forta exercitiului democratic si a institutiilor democratice.

Domnul Traian Basescu este decuplat de la lumea in care traim noi, ceilalti, care stim dureros, privati sau bugetari, ce este suta de lei, ce sunt zecile de impozite pe care le platim inutil, cum se iau creditele de la banci, cat platim la asociatie, pentru ca altii sa fure prin licitatii trucate milioane de euro. Eu nu mai cred in acest presedinte care pune palma la cur unor indivizi din PDL Valcea, care ieri si azi au facut petreceri de cateva sute de oameni, platite de cine? Stie Boc de astea? Stiu Blaga, Berceanu? Stie Traian Basescu ca primarul PDL din Ocnele Mari a facut ieri in miezul zilei petrecere de Inaltare (orice pretext e bun) la care a si cantat? Stie domnul Presedinte ca in plin an de reduceri de fonduri, Primaria Ramnicului condusa de oameni iresponsabili ai PDL cheltuiesc miliarde pentru refacerea strandului de la Ostroveni, pe proiecte faraonice, care distrug si amaneteaza pe zeci de ani de aici incolo viata comunitatii?

De asta are nevoie Ramnicul acum, sau au nevoie doar firmele de constructii care se vor infrupta din cascaval? Presedinte e la diverse, habar nu are, traieste in coconul lui si a acelora care il inconjoara. Nu mai cred ca nu stie ce se intampla in tara, asa cum credeam despre Ceausescu. Stie, serviciile ii spun totul. De aceea l-am condamnat sa nu mai fie presedinte, cel putin pentru mine. L-am demis, nu mai cred in domnia sa nici o clipa. De ce as crede intr-un om care imi face rau mie, oamenilor cu care lucrez, parintilor mei, chiar si bunicii mele de 96 de ani?

Eu l-am demis pe Traian Basescu. Tu ce faci?