5 solutii pentru eliminarea petelor de nicotina de pe degete si maini

Nicotina, impreuna cu numeroasele efecte nocive asupra sanatatii, creeaza, de asemenea, probleme ale pielii.

Ingalbenirea a mainilor si a unghiilor, cauzate de expunerea la arderea tutunului, sunt una dintre cele mai evidente in exterior efectele modul in care fumatul este daunator si, de asemenea, face ca aspectul fizic mai putin sanatos si ingrijit.

Pornind de la premisa ca este evident ca ar trebui sa nu fumeze, pentru toti cei care inca nu renunte la cateva tigari, pentru a remedia ingalbenire cauzate de nicotina este posibil sa faca acest lucru prin mai multe solutii homemade.

Peroxidul de hidrogen, lamaia, otetul de mere, impreuna cu alte elemente disponibile in mod normal in casa, vor fi remedii practice si economice pentru a elimina definitiv petele de fum de pe maini si unghii. Eliminarea mirosul si urme de nicotina este foarte usor si la doar cateva tratamente va fi suficient pentru a permanent albeasca zonele ingalbenite.

Aspirina

Aspirina dizolvata in apa este un alt remediu practic si rapid. Pentru aceasta va fi suficient pentru a dizolva medicamentul in 250 ml de fierbinte apa si o data lichidul sa racit, va trebui sa se inmoaie – va degetele pentru cateva minute. Pentru un remediu si mai eficient, puteti crea o pasta de spalat adaugand doar cateva picaturi de apa la o singura tableta. In acest fel solutia va fi mai groasa si amestecul se va freca cu o pensula si se va lasa pe degetele ingalbenite 15 minute. In ambele tratamente, la final este necesar sa va spalati bine mainile cu apa si sapun.

Peroxid de hidrogen

Peroxid de hidrogen, care este folosit pentru a dezinfecta rani mici, este o alta solutie pentru a obtine mainile curate si degetele fara pete de nicotina. Pentru a le albi, trebuie sa se amestece 50-60ml de 3% peroxid de hidrogen cu 120ml de apa. Odata amestecat cu grija, varfurile degetelor vor fi inmuiate si lasate la macerat timp de aproximativ 15 minute. Peroxidul de hidrogen pentru albirea unghiilor poate fi folosit o data pe saptamana timp de pana la 3 luni la rand.

Portocala

Un alt aliat natural valabil este portocala. De fapt, coaja contine o multime de vitamina C, care este, de asemenea, util pentru indepartarea petelor unghia degetului galben. Pentru aceasta solutie va fi necesar sa curatati o portocala si sa frecati partea de pulpa pe partile ingalbenite si sa clatiti dupa 10 minute. Sau, puteti crea o pasta amestecand doua lingurite de coaja de portocala uscata cu cateva picaturi de suc si apa, frecand-o cu o periuta de dinti, dupa ce ai lasat-o sa actioneze 10 minute. Acest remediu natural poate fi aplicat de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani.

Otet de mere

Otetul, o substanta ce contine acid acetic si malic, este o alternativa eficienta pentru a scapa de petele de nicotina de pe maini. La aceasta solutie va fi necesar sa platiti o suma egala cu 120 ml de apa si otet de cidru din mere intr-un vas si lasati degetele la macerat timp de aproximativ 20 de minute. La sfarsit va trebui sa clatiti si sa va uscati mainile cu o carpa de bumbac. Acest tratament naturist poate fi folosit de pana la 3 ori pe zi timp de 1 luna.