Cizmele din piele întoarsa – verifică pentru ce stilizații se potrivesc

Când vine vorba de încălțăminte de toamnă-iarnă, prima dată ne ducem cu gândul la cizmele lungi din piele întoarsă. Este o alegere firească, deoarece oferă o izolare termică foarte bună și un aspect elegant. Există multe modele pe piață, așa că toată lumea va găsi ceva potrivit pentru stilizația visată. Vă prezentăm mai jos câteva exemple care pot fi folosite ca inspirație.

Tipuri de cizme

În primul rând, ar trebui să răspundem la întrebarea ce fel de cizme avem nevoie. De exemplu, lungimea acestora este crucială. În magazine găsești modele care sunt puțin deasupra gleznei si cele care ajung până la mijlocul coapsei. Cu toate acestea, dintre cele mai populare sunt modelele până la genunchi. Un alt parametru important este înălțimea tocului. Dacă purtăm multe tipuri de încălțăminte de exterior în zilele de iarnă, nu este recomandat ca aceasta să fie mai înaltă de 8 cm. Peste această înălțime, pantoful poate deveni instabil și putem ajunge să ne accidentăm pe teren alunecos. La fel de important este și materialul din care este fabricată încălțămintea. Cele mai populare sunt cizmele din piele întoarsă si cizmele din piele naturală. Alegerea unui anumit model este o chestiune individuală și nu există reguli clare care să indice care este mai bun.

Cu ce se poartă cizmele?

Să trecem la câteva exemple de stilizări. Prima propusă de noi va fi o combinație de pulover oversize lejer cu cizme de piele întoarsa. Puloverele din fire moi, țesătură groasă sau cele tip rochie care se potrivesc perfect climatului de toamnă și iarnă. Merită să acorzi atenție culorilor calde precum galben, portocaliu, bej sau maro. Cizmele de aceeași culoare se vor potrivi perfect.

Cizme, pulover cu guler și pantaloni

O altă stilizație propusă este o combinație de cizme de piele de căprioară, pulover cu guler înalt și pantaloni. Merită să acorzi atenție mai ales puloverelor din lână de merino. Acesta este un material foarte călduros, care oferă confort termic dar lasă și pielea să respire. Setul perfect, de exemplu, pentru munca la birou, va fi o combinație de cizme de piele închise la culoare, cu pantaloni și un pulover cu guler înalt. Culoarea acestuia poate fi diferită de cea a cizmelor în acest tip de combinație. Un plus de stil foarte interesant poate fi o curea cu cataramă argintie sau aurie și un pandantiv la gât.

Rochie cu cizme din piele întoarsă

Combinația dintre o rochie lejeră cu cizme nu este una foarte obișnuită, dar până la urmă regulile sunt făcute pentru a fi încălcate! Un model floral sau o rochie cu volănașe, de exemplu, în stil boho, s-ar potrivi perfect în acest caz. La acest tip de stilizație este cel mai bine să alegi cizme lungi până sub genunchi, astfel încât să fie vizibilă o parte din picioare. Cizmele din piele întoarsă se potrivesc perfect cu stilizările boho menționate anterior. O soluție interesantă ar putea fi și cizmele puțin mai largi și cele cu modele sub formă de franjuri sau tăieturi.

Combinația cizmelor cu blugii

Cizmele cu pantaloni din denim sunt, de asemenea, o combinație perfectă pentru fiecare zi. În acest caz, cizmele trebuie puse deasupra, deci este important ca pantalonii să se potrivească bine pe forma piciorului. O cămașă și o jachetă de piele vor fi o alegere excelentă pentru blugi. Acest tip de combinație va oferi libertate și un aspect casual.