Parul incarnat: prevenire si remedii

Unul dintre cele mai mari vise ale fiecarei femei, stiti, este sa aiba o piele perfecta : neteda, moale si mai ales fara par. Metodele adoptate pentru a realiza acest lucru sunt multe, dar prejudiciul este inevitabil. Prima dintre toate dramele este cea a parului incarnat teribil, enervant si inestetic. Nu par sa existe zone ale corpului unde acestea sa nu poata aparea: fata, picioare, brate si inghinal. Vestea buna este ca exista mai multe remedii pentru acest cosmar, dar intotdeauna este mai bine sa va amintiti cateva reguli simple de prevenire pentru a evita aparitia lui.

Fire de par incarnate: ce sunt acestea?

Sunt fire de par care nu pot creste in afara epidermei, dupa traiectoria corecta, ci se dezvolta subcutanat, crescand lateral sau inapoi si provocand iritatii, arsuri si uneori chiar foliculite. Potential un par incarnat se poate dezvolta in orice zona a corpului care are par, dar de obicei cele mai afectate zone sunt cele in care firele de par sunt cele mai groase si unde sunt supuse frecvent la barbierit sau depilare si pot fi afectati atat barbatii, cat si femeile.

Cauza

Cauzele firelor de par incarnate sunt diferite: se datoreaza in principal diferitelor metode de indepartare a parului : aparat de ras, epilare cu ceara, crema depilatoare si epilator electric. In ceea ce priveste aparatul de ras, daca este folosit prin taiere in directia gresita, sau zilnic, poate provoca stres sever asupra pielii generand fire de par incarnate. Epilatorul electric trebuie sa fie, de asemenea, pozitionat corect si fara a exercita o presiune puternica, in caz contrar s-ar putea provoca inflamatii. Epilarea cu ceara in schimb ar trebui sa fie facuta doar atunci cand pielea este complet curata, deoarece, daca porii sunt infundati, firele de par cresc sub piele. In sfarsit crema depilatoare, este adevarat ca slabeste structura parului cu substantele sale chimice, dar exista riscul de iritare la cele mai sensibile tenuri.

Cum sa preveniti aparitia acestuia

Deci, care sunt metodele recomandate pentru a preveni aparitia lui? In primul rand este necesar sa pregatiti bine pielea pentru indepartarea parului. Prin urmare, este necesar sa folositi un scrub pentru a clati sub apa fierbinte pentru a elibera porii. Pentru cei care folosesc ceara este recomandat sa nu mai foloseasca aceeasi o data. Chiar si hainele prea stramte, care comprima prea mult pielea si nu o lasa sa respire, pot provoca fire de par incarnate. In cazul in care este prea tarziu, trucurile pentru a le elimina sunt simple. Foarte utile sunt compresele de apa fierbinte si sare pe zona afectata. Exista, de asemenea, mai multe produse pentru tratamentul cosurilor si acneei care sunt, de asemenea, eficiente in tratarea lor evitand daune mai grave.