3 sfaturi pentru a-ti pregati casa pentru iarna

  Odata cu venirea vremii reci, casa trebuie sa se adapteze la schimbarea temperaturii, iata sfaturile pentru a avea un mediu cald si primitor.

  Odata cu debutul toamnei temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, iar casa trebuie sa se adapteze la schimbarea anotimpului.

  Pentru a face fata mai bine viitoarelor luni de iarna, trebuie sa te gandesti cum sa-l faci primitor si mai ales calduros. Efectuarea intretinerii si efectuarea verificarilor este rapida si usoara, mai ales daca stim sa ne orientam.

  Curatarea cazanului

  Curatarea si intretinerea cazanului trebuie efectuate in fiecare an, astfel suntem siguri ca avem o instalatie care sa nu polueze. Aceste lucrari trebuie efectuate de profesionisti care vor elibera un certificat cu inspectia facuta.

  Corpuri, usi si obloane

  Pentru a proteja casa de frig, ferestrele joaca un rol central, mai ales daca casele sunt mai vechi. Daca ne propunem sa efectuam o renovare le putem inlocui, altfel un compromis este aplicarea de noi garnituri izolante.

  De asemenea, usile si obloanele trebuie sa fie bine inchise, iar sigiliile trebuie reinnoite daca sunt uzate. In plus, seara sau cand afara este vreme rea, pentru a evita pierderile interne inutile de caldura, este mai bine sa inchideti obloanele.

  A avea o casa izolata termic este, de asemenea, important pentru a economisi la facturi si pentru a limita poluarea. In zonele deosebit de reci, se poate folosi geamul dublu. Acestea, pe langa asigurarea unei economii de 20-25% la costurile de incalzire, sunt incurajate de scutiri de taxe.

  Izolarea termica a peretilor

  Vilele mici sau casele trebuie sa aiba pereti izolati, cea mai buna alegere daca doriti o casa verde sunt panourile din fibra de lemn. Fabricate cu deseuri de lemn, sunt biodegradabile, eco-durabile si nu au fost tratate cu agenti chimici.

  Pe langa lemn, o alternativa valabila este pluta, care este extrem de rezistenta si totodata ecologica. In plus, materialul este respirabil, astfel incat evita riscul de condens si mucegai.

  Intotdeauna in vederea unei locuinte eco-sustenabile, este posibil sa folositi fibre de canepa. Materialul izoleaza termic si fonic, reducand emisiile de substante nocive.

  Automatizare acasa

  Automatizarea locuintei a facut locuinta din ce in ce mai inteligenta, iar termostatele sunt cel mai bun rezultat pentru ca ne ajuta sa optimizam consumul.

  Dispozitivele cu conexiune Wifi monitorizeaza temperatura atinsa in casa prin aplicatia corespunzatoare. In acest fel este posibil sa il controlam cu smartphone-ul chiar si atunci cand suntem departe de casa si ne dorim sa avem un mediu bine incalzit la intoarcere.

  Podelele trebuie intotdeauna acoperite

  Caldura din casa tinde sa se imprastie usor iar podelele se numara si ele printre cauze, mai ales daca nu sunt bine izolate. Din acest motiv, o solutie simpla si de design este sa folosesti covoare, acestea vor amenaja casa, vor pastra caldura si iti vor permite sa ai mereu picioarele calde.