Destinatii preferate de pitesteni in preajma sarbatorilor de iarna

Iata ca mai este foarte putin timp pana la indragitele sarbatori de iarna, care sunt asteptate cu mult drag de cei mari, dar in special de cei mici. Toti sunt nerabdatori sa impodobeasca pomul de Craciun si sa primeasca cadouri de la Mosu?

Unii pitesteni deja isi pun intrebari referitor la locul unde isi vor petrece Craciunul si Revelionul. Cei care stau prost cu finantele isi vor petrece sarbatorile acasa, la caldurica si la lumina beculetelor de pe brad. Altii, care au portofelul mai gros, prefera sa-si petreaca sarbatorile de iarna impreuna cu familia sau prietenii, undeva departe, in statiuni luxoase.

Staþiunile straine, preferate de argeºeni Pentru a afla care sunt destinatiile preferate de locuitorii orasului Pitesti, am stat de vorba cu agentul de turism, Ina, de la S.C. DVBest S.R.L. – agentia de turism Best. Aceasta ne-a marturisit un lucru care nu ne-a surprins prea tare. Ca de obicei, oamenii isi aleg destinatii straine in locul celor din Romania din cauza preturilor care sunt mult mai mici. Ina ne-a dezvaluit locurile care au fost rezervate inca din luna octombrie: “Cele mai cautate destinatii sunt: Egiptul, Tunisia, Dubai si Turcia. Dubaiul este cel mai mult cautat, dar si Budapesta”. Agentul de turism Ina ne-a spus ca in aceste tari preturile sunt mult mai accesibile si de aceea oamenii lasa locurile din tara lor pentru a pleca inafara. Un sejur este de sase zile si in pachetul de serviciu care este pregatit de agentie, este inclus totul, chiar si viza: “Este inclus absolut tot, chiar si viza. Doar in Turcia se plateste viza la aeroport”, ne spune Ina.

Mai puþini piteºteni pleaca n concediu Am intrebat-o ce categorie de oameni pleaca sa-si petreaca Revelionul in strainatate. Mi-a zis ca  in special pleaca familiile si tinerii casatoriti fara copii. Dar in Dubai se duc si familii cu copii mici, chiar de doi si trei ani. Totusi, dupa cum afirma Ina, anul acesta sunt mai putini clienti decat anul trecut: “Este mai dificil decat anul trecut, dar nu foarte mult. Oamenii n-au bani sa-si plateasca intretinerea, dar sa mai plece si in sejur-uri”. Ina ne-a mai spus ca sunt persoane care strand banii din timp pentru a-si permite un sejur in strainatate: “Sunt si preturile mai acceptabile si cu ocazia asta, pitestenii se bucura si de alte tari”.  Tot Ina ne-a mai spus ca in aceasta perioada, Austria se cauta foarte mult pentru partia de ski, care are preturi mult mai mici fata de preturile de aici din tara.  La agentia S.C.DVBest S.R.L., agentii de turism sfatuiesc si clientii cu privire la destinatiile pe care vor sa si le aleaga. Le arata avantajele si dezavantajele tuturor pachetelor de serviciu si ii lasa sa decida singuri ceea ce cred ei ca le convine mai mult. O realitate dura

Este un lucru bun ca pitestenii inca se mai bucura de sarbatorile de iarna asa cum se cuvine, dar totusi este trist ca locurile frumoase din tara costa extrem de mult, lucru neaccesibil pentru majoritatea locuitorilor orasului Pitesti. Oamenii lasa la o parte muntii si partiile din tara lor pentru a pleca in strainatate.