Pregatirea pentru operatiile estetice!

Operatiile estetice sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra, fie ca vorbim de o interventie minora sau majora. Oricum ar fi, inainte de a apela la bistruriu trebuie sa cunosti atat avantajele, cat si dezavantajele operatiei respective. Azi insa, vom vorbi despre pregatirea pentru orice operatie estetica!

Alege cu grija perioada

Nu prea conteaza cand vrei sa apelezi la o procedura estetica, insa medicii recomanda sa ti cont de perioada postoperatorie. In functie de operatia aleasa, perioada de recuperare poate fi intre 3 saptamani si 3 luni, asadar este bine sa te gandesti cand vrei sa ai aceasta perioada de recuperare.

De exemplu, in anumite cazuri, dupa operatie se interzice expunerea la soare pentru mai multe saptamani. In acest caz, alege sa faci operatia iarna, dupa perioada sarbatorilor, pentru a avea cat mai mult timp de recuperare pana la inceperea verii.

Medicamente

Medicul te va intreba cu siguranta daca iei medicamente, inclusiv contraceptive orale, vitamine sau produse pentru slabit. Anticonceptionalele se vor intrerupe cu 4-6 saptamani inainte de operatie, iar medicamentele care contin acid acetilsalicilic cu 2 saptamani inaintea operatiei.

Fumat

Trebuie sa stii ca orice operatie presupune ca tu sa renunti la tutun pentru cel putin 2 luni, o luna inainte de operatie, si o luna dupa procedura. In plus, va trebui sa mananci mai sanatos, sa nu tii diete drastice si sa nu te expui la soare sau solar.

In ziua operatiei

Medicul iti va recomanda un set complet de analize pentru a stabili starea ta de sanatate. In ziua interventiei, pacientul nu trebuie sa bea sau sa manance nimic cu minim 6 ore inainte de operatie.

Dupa operatie

Dupa operatie, va trebui sa respecti cu exactitate regulile impuse de medic, daca vrei sa ai parte de o recuperare rapida si fara probleme. De cele mai multe ori, efortul fizic intens si ridicarea greutatilor sunt interzise 1-2 luni de la operatie.