Plante care purifica aerul: un remediu verde pentru poluarea interioara

Sunt soiuri de plante care mai mult decat altele va ajuta sa purificati aerul din casa dvs. si sa respirati mai bine. Sa aflam care sunt acestea si beneficiile lor.

Plante care purifica aerul

Stiai ca purificarea plantelor de interior poate fi de mare ajutor in imbunatatirea calitatii aerului din casa? Poate ca nu v-ati pus niciodata problema, dar este important sa stiti ca si in interiorul caselor noastre se elibereaza substante nocive, daunatoare sanatatii: sunt substante care provin din mobilier, din folosirea detergentilor, din materialele pe care le folosim, activitatile noastre zilnic, de la tapiterie si echipamente tehnologice.

Primul truc pentru a atenua poluarea casnica este deci sa deschideti ferestrele si sa aerisiti, mai ales dimineata devreme sau in orele mai putin aglomerate ale zilei, daca locuiti in oras. Obtinerea unui purificator de aer poate ajuta, de asemenea.

O solutie verde pentru a purifica aerul din casa este cu plante, care in afara de decor, reduc dioxidul de carbon, unul dintre cei mai poluanti daunatori. Si in acest sens, unele plante sunt mai eficiente decat altele. Exista chiar si unele plante de interior care absorb umiditatea, si purifica aerul.

Aceste plante nu numai ca sunt capabile, prin fotosinteza clorofilei, sa absoarba dioxid de carbon si sa elibereze oxigen, dar sunt capabile sa neutralizeze substantele organice volatile ( VOC ) prezente in casele noastre datorita enzimelor numite metilotrofe.

Planta-paianjen

Pentru purificarea mediului, Planta-paianjen (chlorophytum comosum) este un aliat excelent. Aceasta planta, foarte usor de cultivat, iubeste soarele direct (cu exceptia celui puternic vara), necesita putina apa, creste rapid si trebuie transplantata in fiecare an.

Anthurium

Cea mai cunoscuta specie este cea cu frunza rosie si stamina galbena, dar pana acum o puteti gasi in multe varietati de culori si forme diferite. Ramane inflorita mult timp si nu necesita ingrijire speciala. Are nevoie de lumina si apa, chiar vaporizata pe frunze si se teme de frig, schimbari bruste de temperatura si curenti de aer.

Spatifilum, crinul pacii

Lipiciurile, solventii si vopselele pot elibera poluanti precum benzenul sau toluenul. De aceea ar trebui sa reparati una sau mai multe plante spatifillus. Cea mai buna este Spathyphyllum mauna loa: are proprietati de purificare excelente si este, de asemenea, foarte eleganta. Ii place umezeala, asa ca nu lasati solul sa se usuce si hidratati des frunzele cu o carpa umeda sau cu spray.

Cereus peruvianus, cactusul peruan

Wi-fi, smartphone: toate aceste dispozitive pot elibera unde electromagnetice care ingreuneaza atmosfera. Cu Cereus peruvianus, cactusul peruan, poti crea o bariera naturala: are o tulpina lunga si plina de spini, albastru in partile mai tinere care devin verde inchis odata cu varsta. Florile sunt albe si deschise noaptea.

Aceasta planta iubeste caldura, soarele si lumina. Are nevoie de apa doar cand solul este complet uscat.

Iarna, nu-l tine prea aproape de calorifer sau va tinde sa se usuce. Prefera mediile aerisite. Puteti incerca si alte plante din familia cactaceae – toate au aceasta proprietate.