5 pasiuni care te pot ajuta în carieră

Companiile sunt foarte exigente în procesul de recrutare, selectând cu mare grijă angajații și testându-le atent abilitățile descrise în CV. În ultimii ani piața locurilor de muncă a fost foarte competitivă, în contextul pandemic pozițiile vacante fiind din ce în ce mai puține, iar candidații tot mai bine pregătiți.

Pentru a te face remarcat în fața celorlalți concurenți este important să ai un CV interesant, acesta fiind primul criteriu de selecție al angajatorilor și să fii foarte încrezător în timpul interviului. Știm cu toții cât de stresante sunt aceste etape de selecție, dar dacă te pregătești bine și știi să îți evidențiezi calitățile și abilitățile, cu siguranță vei avea atenția companiilor. Informează-te despre pregătirea CV-ului și adaugă în acesta activități noi, care te pot ajuta să fii remarcat de angajatori:

Învață programare

Cunoștințele informatice sunt foarte importante și apreciate de orice companie, pentru unii reprezentând chiar o cerință obligatorie pentru obținerea jobului. Procesul accelerat de digitalizare, în care ne aflăm, a condus la creșterea interesului pentru cei care dovedesc abilități digitale avansate. Prin urmare această activitate, te-ar putea ajuta să obții postul dorit, companiile găsind interesant acest domeniu nu tocmai ușor și având în același timp confirmarea capacităților tale intelectuale.

Citește

Pasiunea ta pentru citit te poate ajuta enorm în carieră, fiind un punct forte în fața companiilor aflate în căutarea de persoane creative, inteligente și care stăpânesc foarte bine tehnicile comunicării. Cărțile au un impact major asupra noastră, contribuind la dezvoltarea vocabularului, dobândirea de informații folositoare sau dezvoltarea mentalității și a viziunii. Dacă nu ai suficient timp pentru lectură, poți folosi audio book-urile, pe care le găsești cu ușurință online și le poți asculta în timp ce desfășori alte activități.

Învață o limbă străină

Pentru a-ți crește șansele de a obține postul dorit, cunoașterea unei limbi străine poate fi soluția. Multe companii multinaționale caută angajați care vorbesc fluent mai multe limbi străine și care pot facilita comunicarea între sucursalele deschise în toate colțurile lumii. O platformă foarte utilă pentru studierea unei limbi străine este Duolingo, fiind foarte eficientă și complet gratuită.

Urmează cursuri online

Diversificarea competențelor te poate ajuta să atragi atenția companiilor și să îți îmbunătățești situația financiară. Caută diverse cursuri desfășurate online, care sunt accesibile și care eliberează certificate de atestare lingvistică, operare calculator sau orice alt curs care poate dovedi abilitățile și calitățile tale.

De asemenea citește cât poți de mult, internetul este o resursă nelimitată de informație valoroasă, care poate contribui în mare măsură la formarea ta profesională. Un site extrem de folositor, care îți pune la dispoziție articole atent detaliate despre elementele cheie care te pot ajuta să impresionezi angajatorii este OLX.

Învață să joci șah

Șahul implică atenție la detalii, organizare, gândire strategică și multă răbdare, calități pe care multe companii își doresc să le regăsească în angajații lor. Învață să joci șah și adaugă această pasiune în CV-ul tău pentru a beneficia de toată atenția angajatorilor care caută candidați analitici, calmi și care să studieze atent toate riscurile înainte de a lua o decizie.

Gândește-te la activitățile pe care le desfășori cu plăcere și te pot ajuta în carieră și adaugă-le CV-ului tău pentru a te evidenția în fața celorlalți candidați. Este important să fii sincer când te prezinți la interviu, pentru că onestitatea contează enorm și te poate ajuta în atingerea obiectivelor profesionale.