Tarot – Afla care sunt cele mai importante simboluri in tarot

Semnificatiile simbolurilor din tarot sunt esentiale pentru procesul interpretativ. Intr-adevar, simbolurile ele insele servesc ca mesaje transmise de Univers. Un motiv principal pentru care Tarotul este un instrument de divinatie atat de eficient, este acela ca trateaza temeiul comun al simbolisticii. Tarotul este un oracol simbolic si, ca atare, este vital pentru noi sa recunoastem si sa intelegem semnificatiile simbolurilor pentru a intelege pe deplin cum functioneaza o citire in cartile de tarot.

Simbolurile comune ale tarotului si semnificatiile acestuia sunt esentiale pentru dezvoltarea si intelegerea mai profunda a acestei practici stravechi de citire in cartile de tarot. Pe masura ce cititi cartile, veti observa ca anumite simboluri va vor atrage atentia mai mult decat altele. Acest lucru nu este o coincidenta si in cele ce urmeaza veti observa si de ce. 

Tarot – cele mai importante simboluri explicate

Atunci cand ne orientam atentia spre anumite simboluri de pe o carte de tarot, aceasta este o forma prin care veti vedea cum lucreaza intuitia. Pentru a observa mai in detaliu acest lucru, site-urile de tarot online gratis va pot ajuta in acest demers spiritual. 

Ank – Tarot

Sensul simbolic ank trateaza subiecte precum nemurirea si echilibrul. Este un simbol egiptean comun, al carui sens este ,,viata”. Geometric, bucla de sus reprezinta soarele care rasare deasupra orizontului reprezentat de linia orizontala. Aceasta surprinde atat nemurirea (soarele va rasari intotdeauna), cat si echilibrul (orizontul este feminin, iar soarele este masculin in simbolism).

Arcadele – Tarot

Arcadele sunt simbolice deschideri, cai de trecere si initieri. In tarot, arcada este un simbol al unei directii noi. Acest nou drum sau cale este indicata de pozitia cartii de tarot si de celelalte carti care inconjoara acest simbol.

Armura – Tarot

Sensurile simbolice ale armurii se refera la protectie, pregatire si rezistenta. Cele mai multe reprezentari ale armurii in tarot Tarot infatiseaza cavalerii in armuri complete (cavalerii reprezinta de obicei actiune si forta). Armura indica o nevoie de a ne proteja, atunci cand ne angajam in activitati de voluntariat.

Pasare – Tarot 

Semnificatiile simbolului pasarii trateaza aspecte ce vizeaza gandurile superioare si problemele spiritului. Sunt creaturi ale aerului, deci simbolizeaza idealuri superioare. De asemenea, ele reprezinta libertatea si ascensiunea. Cand simbolul pasarii apare intr-o citire in cartile de tarot, este un mesaj ca ne ridicam la un nivel superior, ca trebuie sa ne eliberam de robie si trebuie sa ne eliberam sufleteste.

Castel – Tarot

Semnificatiile simbolului castelului se refera la indeplinirea obiectivelor. Castelele sunt reprezentari fizice ale nevoii noastre de a construi pe un fundament puternic, pentru a ne atinge obiectivele. De asemenea, castelele ne ajuta sa ne adapostim sau ne pot limita sa ne atingem obiectivele. Ele sunt, de asemenea, un simbol al indeplinirii dorintelor noastre. 

Focul – Tarot

Focul este un simbol al puterii creatoare si distructive. Printre numeroasele sale simboluri din tarot se numara: energie, transformare, pasiune, ambitie, inspiratie si putere. In multe credinte, focul este un simbol care reprezinta o incercare a credintei sau dovada puritatii cuiva. Acest lucru poate fi foarte bine evidentiat in semnificatiile cartilor de taror Turnul si Diavolul.

Calul – Tarot

Prezentat pe toate cartile cu cavaleri din tarot, calul simbolizeaza: forta, miscarea, actiunea si vitalitatea. Legat in multe traditii antice cu cele patru elemente (foc, apa, pamant, aer), calul este, de asemenea, un simbol spiritual puternic si o emblema a incorporarii tuturor elementelor pentru a mentine echilibrul. Acest lucru este evident in natura cavalerilor. Intr-un sens mai banal, calul este predestinat sa fie supus eforturilor. In tarot, acest lucru ne indica sa luam din cand in cand cate o pauza.

Cheile – Tarot

Cheile deblocheaza lacate si, ca atare, ele reprezinta cunoasterea, intelectul si descoperirea lucrurilor care ne sunt ascunse. Cheile din cartea de tarot Hierofantul simbolizeaza cheile cunoasterii spirituale si intelepciunea. Grecii antici infatisau cheile ca simboluri pentru cunoastere. Atunci cand aceste chei ne atrag atentia, este posibil sa fie necesar sa ne intrebam daca ne blocam potentialul sau daca simtim ca nu putem trece de usi inchise.

Balanta – Tarot

Dupa cum se presupune, simbolistica balantei se refera la egalitate si echilibru. Este o masura vizuala perfecta atunci cand este nevoie de echilibru. Balanta, in toata precizia sa, ne arata care parte din viata noastra este in afara echilibrului, atunci cand balanta este inclinata mai mult intr-o parte, stim ca trebuie sa luam masuri.

Scut – Tarot

Simbolul scutului se refera la aparare, protectie si acoperire. Prezentat in cartea de tarot Imparateasa, scutul este un simbol putin probabil pentru o carte care prezinta virtuti ale iubirii si abundentei. Cu toate acestea, chiar si in mijlocul celor mai fericite si abundente vremuri, scutul este un mesaj pentru noi sa ne protejam de excesul de ingaduinta si este un semnal pentru noi sa ne protejam sau sa protejam ceea ce pretuim cel mai mult (familie, prieteni, viitor etc.).

Sarpele – Tarot 

Simbolul sarpelui se refera la reinnoire, renastere si dezvoltare in primul rand pentru ca serpii isi schimba pielea in timpul fiecarui ciclu de crestere. Serpii sunt, de asemenea, fiinte cu sange rece, ceea ce inseamna ca depind de mediul lor pentru temperatura corpului. Acesta este un mesaj simbolic potrivit caruia trebuie sa ne adaptam, sa fim flexibili si sa ne acomodam cat mai bine la circumstantele prezente. Atunci cand sarpele se strecoara printre cartile de tarot este necesar sa ne intrebam daca trebuie sa lasam in urma o parte din noi insine pentru a permite cresterea ulterioara, sau poate trebuie sa fim putin mai flexibili in situatiile de la serviciu sau din familie.

Sfinxul – Tarot 

Sensul simbolic al sfinxului se ocupa de tutela si protectia secretelor vietii. Mult timp considerat a fi un tiran in mitologie, sfinxul provoaca neincetat trecatorii cu ghicitori. Numai cei care puteau sa raspunda la ghicitori le era permis sa intre in locurile pazite de aceste creaturi. Constructia fizica a sfinxului (jumatate om, lumatate animal) reprezinta simbolul simturilor. Cand sfinxul apare in tarot, suntem chemati sa raspundem unei ghicitori, folosind toate simturile noastre si eliminand secretele care ne pot retine.

Nu uitati, semnificatiile simbolurilor din cartile de tarot sunt supuse propriei perceptii. Pentru a clarifica acest lucru, daca un simbol inseamna ceva specific pentru tine, atunci acesta este sensul pe care ar trebui sa-l atribui simbolului respectiv. Aceste carti de tarot si simbolurile aferente reprezinta un ghid spiritual si nu o predictie exacta a viitorului.