Sfaturi pentru un divort sanatos

  Intr-o problema conjugala, este obisnuit ca sentimentele si gandurile denaturate sa ingreuneze experienta unui divort sanatos. Cu toate acestea, exista strategii care faciliteaza tranzitia prin acest proces.

  Despartirea este o experienta dificila si dureroasa, deoarece implica o serie de sentimente si emotii greu de gestionat, precum nesiguranta, tristete, furie, angoasa si dezamagire. Acest haos emotional complica adesea situatia. De aceea, mai jos, va oferim o lista de sfaturi pentru un divort sanatos.

  La fel, disconfortul cauzat de despartire este intensificat din cauza prejudecatilor sociale din jurul divortului, care sunt asociate cu esecul si singuratatea. In consecinta, multi oameni decid sa ramana impreuna in ciuda conflictelor si a neintelegerilor.

  Cu toate acestea, divortul nu inseamna ca ai esuat si nici nu ai ramas fara oportunitati in viata. Mai degraba, este o experienta necesara atunci cand relatia este fara speranta. In plus, poate fi inceputul unor noi experiente sanatoase si pline de satisfactii. Important este sa o infrunti in cel mai bun mod si sa o depasesti.

  Recunoasteti si acceptati situatia

  Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa accepti ca separarea este definitiva. Cel mai indicat lucru este sa iei distanta necesara si sa inveti sa fii fara celalalt. Daca exista dezacorduri cu privire la despartire, este important sa respectati si sa renuntati la manipulari sau amenintari.

  In acest stadiu, trebuie acceptata o noua identitate (nu mai ganditi la noi insine pentru a ne gandi la sinele nostru ). Noi proiecte trebuie dobandite, noi motivatii gasite, precum si noi obiceiuri si roluri.

  La randul lor, daca au copii, trebuie sa recunoasca faptul ca relatia ca tata si mama trebuie sa continue. Adica se mentine atentia si afectiunea de care au nevoie, indiferent de divort.

  Ganditi-va si decideti-va calm pentru un divort sanatos

  In timpul separarii, trebuie stabilite probleme importante care vor influenta bunastarea ambelor parti si a copiilor. Cu toate acestea, numeroasele sentimente care sunt traite in acest proces interfereaza adesea negativ.

  De aceea este invitat sa gandeasca si sa decida calm, evitand ca afectiunile si graba sunt cele care directioneaza modul de procedare. Prin urmare, in perioadele de oboseala mentala si emotionala, evitati sa luati decizii si negocieri importante.

  Examinati si organizati-va finantele

  Acesta urmeaza din sfaturile anterioare, deoarece una dintre problemele care trebuie abordate in separare sunt finantele. De la despartire este important sa va verificati venitul personal, sa tineti cont de cheltuielile care va corespund de acum inainte si sa va indicati propria stabilitate financiara si cea a copiilor dvs.

  In mod ideal, ambele parti sunt multumite de distribuirea activelor si responsabilitatile financiare. Pentru un divort sanatos trebuie sa lasati deoparte razboaiele din aceasta zona si sa ajungeti la acorduri care sa nu dauneze nimanui.