Saptamana ”Școala Altfel” cu Politia Locala

Sute de elevi din Arad s-au intalnit, cu ocazia saptamanii ”Școala Altfel” cu reprezentantii Poliției Locale. Ei au discutat despre activitatea instituției și despre responsabilizarea lor privind aspecte legate de ordinea și siguranța publica.

Copiii claselor I-IV de la Școala Gen. Nr. 13 ”Aron Cotruș” au petrecut, luni, o zi alaturi de Poliția Locala, le-au fost prezentate mașinile și motoscuterele care asigura buna desfașurare a traficului in oraș și au avut ocazia sa adreseze intrebari polițiștilor.

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” s-au intalnit, marti, cu reprezentantele Politiei locale si IPJ, Nicoleta Belean, purtator de cuvant in cadrul Poliției Locale și Lucia Ghender, sociolog in cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalitații, IPJ Arad. Elevii de liceu au purtat discutii despre infracțiuni și contravenții.

La Școala Gen.Nr.22 ”Caius Iacob” au fost inmanate, miercuri, premii elevilor in cadrul proiectului ”Ma opun violenței”, proiect in care este implicata ca partener, Politia Locala.. Cele mai reușite desene , poezii sau prezentari in power-point avand ca tema violența sub orice forma au fost evidențiate, iar participanții au aflat ce inseamna pentru comunitate Poliția Locala.

Elevii din ciclul primar de la Liceul Pedagogic ”Dimitrie Țichindeal” – au avut parte de o intalnire cu politistii pe linia prevenirii și combaterii infracționalitații asupra minorilor și protejarea acestora.

Si la Colegiul Național ”Vasile Goldiș” a avut loc o acțiune in colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Elevilor din clasele a IX-a le-au fost prezentate aspecte ale legislației pe linie penala și contravenționala.

Seria activitaților Politiei Locale a continuat, astazi, cu o acțiune de voluntariat in incinta ștrandului Neptun. Acțiunea de ecologizare a acestui perimetru are loc in cadrul ”Saptamanii Pamantului”.

”Toate acțiunile pe care le desfașuram pe linia diverselor proiecte sunt menite sa aduca aradenilor un plus de siguranța, de cunoștințe, de ce nu, de confort. Elevii invața lucruri noi, ne adaptam varstei lor atunci cand stam de vorba , intenția fiind ca ei sa ințeleaga care este rolul instituției in viața sociala. In legatura cu activitatea de maine de la ștrand, invitam și alți aradeni sa ni se alature. Urmeaza Saptamana Mare și e frumos sa intampinam Sarbatorile nu doar cu sufletul curat și deschis, ci și inconjurați de frumos, de stralucire. Fie ca acestea sa ne faca mai buni, mai toleranți, mai ingaduitori, pentru ca doar așa putem trai intr-un spațiu lipsit de violența ! ” spune Viorica Graur, director executiv al Poliției Locale Arad.