Lumea Feng Shui, reflectata asupra propriei nunti

Organizarea ceremoniei de oficiere a casatoriei si a receptiei ce ii urmeaza este, nu de putine ori, asociata percetiei colective cu momentele incarcate de tensiune, sursele acestora variind de la planificarea riguroasa a meniului si pana la estimarea bugetului aferent intregului moment. Insa, astfel de momente pot fi evitate cu success, potrivit sustinatorilor filosofiei Feng Shui, concentrata asupra crearii unui mediu propice dezvoltarii si armoniei.

Albul, nuanta contraindicata rochiei de mireasa

Element central al ceremoniei de oficiere a casatoriei, rochia de mireasa alba este catalogata de specialistii in Feng Shui drept o culoare metalica, emanand o energie inadecvata festivului moment.

Acestia recomanda, totodata, suplinirea acestei nuante cu tonuri clasice, pamantii, de culoarea untului, a mierii sau, pur si simplu, a dovleacului.

Data asociata propriei nunti

Potrivit celor care fac din arta Feng Shui o adevarata cariera, unele date asociate ceremoniilor de oficiere a casatoriei sunt mai favorabile decat altele. Astfel, in vreme ce datele de opt si noua simbolizeaza implinirea, 18, 19, 28 si 29 se adauga in categoria zilelor norocoase. Acestia  considera ca datele de 17, 26 si, in special, ziua de opt a lunii august este norocoasa.

Tortul de nunta, in arta Feng Shui

Desertul din ziua momentului festiv simbolizeaza viitorul cuplului casatorit, astfel ca specialistii in Feng Shui recomanda alegerea unui tort dispus pe trei etaje, in cazul in care obiectivul dumneavoastra se indreapta catre construirea unei casnicii aventuroase.

Pentru un mariaj stabil, in schimb, cei care practica arta Feng Shui sfatuiesc viitoarele mirese catre alegerea unui tort de nunta patrat, simbolizand energia hranitoare a pamantului. La polul opus, un tort rotund rezoneaza cu persoanele nutrind veleitati artistice, intrucat constituie principiul creator de metal.

Rocile solide

Pentru o receptie de casatorie armonioasa, specialistii in Feng Shui recomanda utilizarea a doua bucati de cuart roz intr-o cutie patrata, urmata de dispunerea casetei in coltul din dreapta salii de receptie. Motivul este simbolistica pietrei, considerata norocoasa pentru ocaziile romantice si reprezentand dragostea si frumusetea.

Mireasa, in centrul atentiei

Colierele stralucitoare, diademele sau rochia impodobita cu cristale – iata cateva dintre pietrele care atrag dupa sine energia metalului, asociata unei casnicii lungi si armonioase.

O buna modalitate de prilejui schimbul energetic din cadrul camerei este introducerea unor arome parfumate. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul lumanarilor parfumate sau al uleiurilor aromatice.

Pentru o receptie plina de vivacitate, specialistii recomanda alegerea rozmarinului, in vreme ce vanilia si scortisoara sunt adecvate receptiilor relaxante. Lavanda, in schimb, este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante.