Factorii care duc la obezitate!

Obezitatea a ajuns sa fie o mare problema medicala in intreaga lume. Incepand cu anii 1970, incidenta obezitatii a cunoscut o crestere dramatica, atat in randul copiilor, cat si al adultilor. Sa descoperim care sunt factorii care duc la obezitate!

Obezitatea este o afectiune ce se manifesta printr-o crestere a masei tesutului adipos, de cele mai multe ori rezultata in urma unor aporturi calorice mult mai mari decat necesarul organismului.

Mancatul excesiv

Prima cauza a obezitatii este data de mancatul excesiv. Foarte multi dintre noi alegem mereu meniurile mari, cu mai multi cartofi prajiti si un cheeseburger mai mare, chiar daca nu ne este atat de foame. Portiile mari ne fac sa mancam mai mult decat organismul nostru are nevoie, fara ca noi sa ne dam seama de acest lucru.

Alimente bogate in grasimi

Atunci cand vrem sa mancam ceva pe fuga, deoarece suntem in criza de timp, facem cele mai mari greseli alimentare. Intram in primul fast food si consumam numai alimente bogate in grasimi si zaharuri, alimente care nu ne aduc un aport nutritiv complet si corect. In plus, atunci cand alegem gustarea dintre mese, de cele mai multe ori aceasta este reprezentata de ceva dulce, cu un indice caloric foarte mare.

Mostenirea genetica

Din pacate, si mostenirea genetica este un factor de care trebuie sa tinem cont. Studiile au aratat ca copiii care au cel putin unul dintre parinte obez au sanse mult mai mari sa sufere si ei de aceasta afectiune.

Sedentarismul

Mancatul excesiv si alegerea alimentelor bogate in grasimi combinate cu sedentarismul reprezinta calea cea mai usoara spre obezitate. Sedentarismul are efecte distrugatoare si asupra sanatatii noastre, nu numai asupra siluetei. Miscarea fizica zilnica este recomandata in cazul in care vrei sa iti intaresti imunitatea, sa ai o circulatie sanguina mai buna, sa tii departe bolile cardiovasculare, etc.

Boli endocrine

Hipertiroidismul poate duce la cresterea incontrolabila in greutate a pacientului, in special in cazul in care boala nu este depistata din timp si nu se incepe imediat un tratament. Boala afecteaza nivelul hormonilor din organism, producand mari dezechilibre.