De ce nu ai chef de sex?

Scaderea apetitului sexual poate fi cauzata de o multime de factori, chiar daca nu ne dam seama de acest lucru. Iata cateva cauze pentru care s-ar putea sa nu ai chef de sex!

Medicamente

Anumite medicamente pe care le iei pot avea un impact negativ asupra libidoului tau. Antidepresivele, antihipertensivele si contraceptivele orale sunt cele mai frecvente medicamente pe care ti le administrezi si care pot duce la scaderea apetitului sexual. Aceste medicamente scad nivelul de testosteron din sange, si afecteaza circulatia sanguina in intreg organismului.

Secretia de hormoni

Hormonul denumit testosteron atinge un maxim in jurul varstei de 20 de ani la femei. Acest hormon a fost asociat cu nivelul libidoului, atat la femei, cat si la barbati. Din pacate, cu cat femeia inainteaza in varsta, cu atat nivelul de testosteron este mai scazut, afectand in primul rand libidoul.

Afectiuni

Si anumite afectiuni isi fac simtita prezenta in ceea ce priveste apetitul sexual. Depresia, endometrioza, fibromul uterin si disfunctiile tiroidiene afecteaza comportamentul sexual, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. In acest caz, femeia nu mai simte o atractie fata de activitatile sexuale.

Problemele in cuplu

Nu numai medicamentele, hormonii si afectiunile organismului au un efect asupra libidoului tau. Specialistii au ajuns la concluzia ca tensiunile din cuplu, certurile repetate si neintelegerile cu partenerul ne face sa fim mai putin receptivi fata de activitatile sexuale.

Scaderea apetitului sexual este prima problema care apare atunci cand sunt neintelegeri intre parteneri. Chiar daca partidele de sex de impacare sunt pline de pasiune si dorinta sexuala, acest lucru nu ii ajuta pe parteneri in rezolvarea problemelor. Astfel, stresul din viata personala si frustrarile neexprimate duc la scaderea chefului de sex.

Si un copil poate scadea apetitul sexual, femeia simtind ca trebuie sa ii acorde mai multa atentie copilului si mai putina vietii personale sau calitatii de iubita.