De 8 martie, cu mama in oras

Optiunile de a petrece ziua de 8 martie sunt nelimitate: cu prietena cea mai buna, in cafeneaua voastra preferata, cu amicii, in club, cu fetele, intr-un bar hip, cu iubitul, la o intalnire ca in povesti.Ce ai zice insa, daca de acum inainte i-ai dedica mamei tale o particica din sarbatoarea primaverii tale?

De 8 martie, o aleg pe mama  

Mai tii minte cu cata nerabdare asteptai 8 martie, atunci cand erai prichindel, pentru a-i oferi mamei buchetul de ghiocei si vesnicul portret inramat cu flori, de la scoala? Cateva versuri stangace si poate un mic dar, incropit din banii de pachet, stransi cu chibzuinta si intelepciunea unui om mare? Atunci cand eram mici, 8 martie avea un singur protagonist: mama. Am crescut, vremurile s-au schimbat si prioritatile s-au modificat. Acum, prima saptamana de primavara ne apartine, in egala masura. Prin urmare, asteptam sa fim sarbatorite, cadorisite, rasfatate de cei dragi din viata noastra, uitand, de cele mai multe ori, de mama.

De ce sa iti petreci 8 martie in compania mamei? In primul rand, pentru ca merita. A fost alaturi de tine, la bine si la rau si te iubeste mai mult decat oricine. Cu suisuri si coborasuri, relatia dintre mama si copil, chiar si la varsta plina de opozitii, complicata si complexa a adolescentei, ramane una dintre cele mai importante.

Sa ii acorzi mamei cateva ore din 8 martie al tau te va face sa te simti incomparabil mai bine si mai implinita decat sa ii arunci din zbor 3 flori neingrijite, un „la multi ani” din varful buzelor si sa o zbughesti vinovata, pe usa afara. Nu e necesar sa ii dedici seara in intregime, desi, daca simti nevoia, nu putem decat sa te felicitam. Mama se va multumi cu cateva ore in cofetaria voastra preferata sau cu o sesiune de shopping in mall, si in mod sigur, va privi cu ochi mult mai prietenosi escapada cu fetele in club, dupa un asemenea tratament.

Iesind cu mama in oras, de 8 martie, vei ajunge sa o cunosti mult mai bine. Dincolo de parametrii obisnuiti in care functioneaza relatia voastra, intr-o ocazie in care ambele va veti simti rasfatate, mult mai tolerante si mai deschise, iar prapastia dintre generatii va tremura serios, vei ajunge sa descoperi ca iti poate fi cea mai buna partenera de distractie. Invit-o in oras si vei realiza ce minunatie de mama ai tinut inchisa in casa, ce sfaturi incredibile de shopping ai ratat, ce conversatii folositoare ai pierdut si ce legatura stransa, de camaraderie, esti pe cale sa innozi.

Plecand de la toate premisele de mai sus, un 8 martie in compania mamei poate fi o sursa nebanuita de distractie. In plus, te poate transforma intr-o fiica exemplara si cine stie, poate va crea noi trenduri in gasca ta. Ca esti cool, asta o stiau cu totii, dar ca alaturi de mama faci o pereche imbatabila, pe cinste, te va inalta pe cu totul alte podiumuri.