4 filme preferate: citate si sfaturi de retinut

Cred ca fiecare are filmele sale preferate si un clasament propriu pentru fiecare categorie in parte: comedii, horror, actiune, fantezie, etc Astazi m-am gandit sa fac si un mic top al filmelor care transmit un mesaj puternic si emotionant. Filme care trateaza teme clasice, de cele mai multe ori, dar actuale. Filme in care ne recunoastem sau in care am vrea sa avem macar un mic rol.

Indiferent ca esti pasionat/a de filme sau nu, sunt convinsa ca si pe tine te captiveaza anumite replici din filme. Citate care se pot transforma cu timpul in adevarate motto-uri de viata.  

P.S. I love you (2007)  

Filmul P.S. I love you a cucerit multe adolescente, inclusiv pe mine. Nu este un film siropos, ci o poveste de viata. Desi trateaza un subiect tragic, filmul reuseste sa fie si trist si amuzant in acelasi timp. Holly si Gerry aveau o casnicie frumoasa, presarata cu certuri si iubire, ca toate relatiile. Dar Gerry moare din cauza unei tumori cerebrale, iar Holly ramane cu toate amintirile, iubirea si durerea blocate in inima ei. Uneori ne este greu sa trecem peste o despartire si ne ia mult timp sa ne revenim cat de cat, dar moartea este mult mai necrutatoare. Cei care au vazut filmul stiu deja ca Gerry este cel care isi ajuta sotia sa depaseasca acest moment tragic. Inainte sa moara avusese grija sa-i scrie niste scrisori in care ii dadea diverse instructiuni. Scrisori si mesaje care au ajuns la ea in diverse moduri dupa ce el a murit. In ultima o indeamna sa nu mai sufere, sa mearga mai departe si sa dea un sens vietii sale. „Nu-ti fie teama sa te indragostesti din nou! Urmareste semnalul care pune capat vietii pe care o stiai.” Poate ca acum suferi dupa o iubire pierduta, dar incearca sa-ti deschizi inima pentru o noua etapa din viata ta.  

Lying to be perfect (2010)  

„Toate suntem Cenusarese. Indiferent ce marime purtam, in fiecare dintre noi exista o frumusete si un farmec aparte.” Cu aceste cuvinte incepe povestea, o comedie usoara despre lupta cu kilogramele, un conflict interior greu de invins. Chiar daca avem ceva frumos si important de impartasit, de cele mai multe ori preferam sa ramanem inchisi in carapacea noastra pentru ca cei din jur sunt mai atenti la felul in care aratam, decat la esenta noastra. Dar aceste lucruri se pot schimba in momentul in care realizam ca meritam mai mult. Bineinteles ca descoperirea esentei – frumusetea interioara – nu este o cale usoara. Lying to be perfect – o lectie de viata care merita urmarita.