Cartea saptamanii – Crescendo de Becca Fitzpatrick

Mi-a placut mult stilul autoarei din primul volum și imi doream mult sa continui seria. De obicei ma ghidez dupa personaje atunci cand imi dau ultimul cuvant in legatura cu o anumita carte, daca ma regasesc in ele, daca eu consider deciziile luate intemeiate, raționale ori iraționale, insa nu puerile.

Atunci cand gasesc o poveste originala o citesc cu cea mai mare satisfacție, iar daca autorul/autoarea au un stil bun de a scrie ma declar complet mulțumita. Aceste lucruri mi s-au intamplat și la seria “Ingerul nopții”. De aceea mi-am dorit sa citesc “Crescendo” volumul doi din serie.    Mi-a placut mult și imi place stilul general al carții, ușor sobru, presarat pe ici colo cu replici amuzante și relaxante.   Poate intr-o anumita masura imi doream sa imi intreaca așteptarile acest volum fața de cel anterior. Nu contest genialitatea carții, a fost un volum mai mult decat ok, insa am simțit cum istoria din “Ingerul nopții” s-a repetat și aici. 

 Motivul ramane neschimbat, pericolul plutește in jurul Norei și ea la fel ca de obicei prin firea sa incapațanata, ignora toate semnele. Cert este ca cineva va fi intotdeauna gata sa o sacrifice pe ea pentru a obține ce iși dorește, la fel cum intalnim și in primul volum.   

Patch este un personaj foarte puternic, serios și la fel de orgolios ca Nora, iar de fiecare data cand aparea in poveste ma lua prin surprindere și ma așteptam sa se intample instantaneu ceva rau. Mi-a displacut total rolul lui de aceasta data, deși știa ca ii ranește pe cei din jurul sau el continua “jocul” și punea mult mai multe paie pe foc. O perioada am crezut ca face acest lucru intenționat numai sa vada suferința și chiar daca la final ni se dezvaluie toate problemele la care aveam semne de intrebare in legatura cu el, tot la aceeași parere am ramas.

 Ingerii cazuți și arhanghelii aduc numai probleme, iar Nora se afla in fața unui adevar intunecat ce trebuie sa ii faca fața. Ramane de vazut daca va da cu piciorul la toata povestea și se va intoarce in lumea ei de adolescenți sau daca va inainta și mai mult in jocul acesta periculos.   

Mi-a placut cum autoarea a modelat personalitațile personajele din carțile ei, simt cum fiecare este pe cale sa explodeze, iar deciziile iraționale luate duc la și mai multa intriga și la o acțiune alerta. Intotdeauna suntem surprinși de ceva nou, iar acest “nou” naște și mai mult mister de care au nevoie cititorii pentru a ramane fascinați de poveste.