Scoala George Mihaita – cursuri gratuite de teatru pentru adolescenti

Scoala Atelier „George Mihaita” este o scoala-laborator pe care Teatrul de Comedie o pune la dispozitia celor care au potential artistic si doresc sa faca o cariera in teatru. Inscrierile se pot face pana pe 14 noiembrie.

“Ne propunem sa deschidem o  scoala intr-un loc de intensa activitate teatrala care sa beneficieze  de energia, libertatea si « dezordinea » savant elaborata  a unui centru  de creatie. O scoala de teatru atipica propunand unui public tanar nu metode de a face teatru, ci un parcurs care sa-l apropie mai intai de el insusi. “

« Inainte de a fi altcineva trebuie sa fim noi insine »

La acesta scoala atipica se pot inscrie elevi intre 12-18 ani din toate scolile si liceele Capitalei. Prima “generatie” are ca data limita pentru inscrieri 14 noiembrie 2011. Pe 15 noiembrie 2011, incepand cu ora 12.00, la Teatrul de Comedie se va desfasura preselectia celor inscrisi, pentru care aspirantii interesati de actorie vor trebui sa aiba pregatit un repertoriu minim de poezii, un monolog si/sau o povestire scurta, iar cei interesati de scriitura dramatica si/sau regia unui spectacol de teatru – o creatie proprie relevanta. La finalul unui curs, participantii vor contribui la realizarea unui spectacol ce va fi prezentat publicului pe scena Teatrului de Comedie.

Scoala Atelier „George Mihaita” va fi organizata pe categorii de varsta si intelegere. Pentru categoria de varsta cuprinsa intre 12-14 ani, va exista un atelier de initiere ce va urmari cu precadere cunoasterea si structurarea  personalitatilor in formare cu ajutorul mijloacelor pe care le pune la dispozitie teatrul.

Un atelier preuniversitar, care se va adresa unui public cuprins intre 14 – 18 ani, vine in sprijinul celor care vor sa-si faca din teatru o profesie.

Un al treilea nivel al acestei scoli va fi reprezentat de  laboratorul de perfectionare, dedicat atat tinerilor profesionisti din teatru, cat si celor care aspira la statutul de dramaturg.

Programul este conceput pe termen lung  si va evolua in functie de fidelitatea participantilor si de cereri. Pentru primele doua categorii de varsta, ritmul intalnirilor va fi de doua ori pe saptamana, iar pentru laboratorul de perfectionare in secven?e de o saptamana, cu o durata minima de patru ore de lucru pe zi, care vor fi anuntate din timp. Organizatorii isi doresc ca acest program, prin vizionarile de spectacole, intalnirile cu colectivele de creatie si discutiilor cu personalitatile lumii teatrale, sa contribuie la educarea unei noi genera?ii de spectatori si artisti.