Constanta si uimitoarea coasta a Marii Negre a Romaniei

Intre minunata Delta a Dunarii la nord si granita bulgara la sud, avem la dispozitie aproape 100 de kilometri de plaje nesfarsite, hoteluri de lux si o atmosfera pe care nu ti-ai fi imaginat-o niciodata. Este coasta Marii Negre a Romaniei. Nu pleca, pentru ca sunt sigur ca te va surprinde.

Ne confruntam cu unul dintre cele mai mari si mai importante orase din Romania. Aproape 2.500 de ani de istorie de cand civilizatia greaca a fondat-o in secolul al VI-lea i.Hr. Constanta a devenit astazi un motor excelent pentru economia romaneasca datorita faptului ca are al patrulea port important din Europa. Dar si datorita turismului.

In lunile fierbinti de vara, coasta romaneasca este aglomerata, iar plajele sunt pline. Nu este de mirare ca autoritatile au luat decizia de a le mari pe unele dintre ele. Orasul Constanta, cel mai mare oras de pe coasta romaneasca a Marii Negre, are trei zone in care oamenii se pot relaxa langa mare.

Unul dintre cele mai frumoase locuri este Modern Beach, in centrul Constantei. Accesul din oras se face pe treptele care coboara de la Faleza Moderna, un loc de promenada preferat de localnici si turisti, pe de alta parte, strajuit la capatul nordic de un bloc turn circular, chiar la intersectia Mircea cel Batran cu Ferdinand Boulevard.

Mamaia, cea mai renumita statiune de pe litoralul romanesc, este atat de apreciata datorita plajei sale. Cu o lungime de 8 km si o latime de aproximativ 200 m, este probabil cea mai ingrijita de pe toata coasta. Este mai ingusta in sud, dar se extinde spre nord, unde se afla toate hotelurile de lux. Decorata cu sezlonguri si umbrele, cu baruri care ofera bauturi racoritoare, aici veti gasi cele mai frumoase femei din Constanta si din toata tara. Plaja Mamaia este una dintre cele mai vii din Europa.

Plaja moderna, asa cum spune si numele sau, este destul de contemporana cu nisip foarte fin, cu o latime de 100-200 metri. Intrarea in mare este neteda, apa avand o adancime foarte mica. Are servicii de salvamar si este dotat cu facilitati de agrement, terase, restaurante, terenuri de fotbal si volei etc.

Pentru a investiga toate curiozitatile din Constanta, veti avea nevoie de mai mult decat un cadru complet de excursii. O multime de unitati istorice interesante pot fi gasite pe malul marii, care este punctul de plecare al multor trasee turistice. Acolo puteti vedea modelele navelor antice, o colectie spatioasa prezinta marea perioada istorica din timpurile Greciei Antice pana in perioada medievala tarzie. Langa trotuar exista multe monumente arhitecturale, puteti admira frumusetea fara oprire.

In timpul plimbarii prin oras, turistii pot gasi cateva piete arheologice in care au fost efectuate recent sapaturi. Ruinele cladirilor antice din zilele Imperiului Roman sunt, de asemenea, una dintre curiozitatile orasului. Curiozitatea speciala este cazinoul local, inaugurarea acestuia a avut loc la inceputul secolului al XX-lea. In ciuda statutului unitatii, cazinoul se refera la curiozitatea culturala a orasului. Cladirea in care este situat cazinoul are o valoare arhitecturala enorma. In imprejurimile orasului exista, de asemenea, multe curiozitati importante si locuri naturale pitoresti, fiecare turist va putea gasi o distragere pe placul lor.

Mai trebuie spus cateva cuvinte despre cazinoul Faleza mentionat anterior. Magnifica sa cladire Art Nouveau de pe malul marii, care este un fel de far pentru cunoscatorii frumusetii, este, de asemenea, un simbol permanent al orasului statiune. Odata, spectatorii si dansurile teatrale erau organizate aici pentru calatori. Datorita acestui fapt, orasul a devenit cunoscut ca o destinatie turistica majora. Prin urmare, cazinoul intereseaza nu numai jucatorii, ci si pasionatii de arhitectura. Si pentru a vedea spectacole minunate, mergeti la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski, care este, de asemenea, atractiv din punct de vedere arhitectural.

Cand vine vorba de muzee locale, Muzeul Marinei Romane cu exponate sub forma de costume de marinar romanesti, modele de nave si piese de nave este deosebit de popular printre turisti. Acesta este un loc minunat pentru a va extinde orizonturile, invatand o multime de fapte interesante despre industria de transport maritim din Romania. Cunoscatorii de arta ar trebui sa mearga pentru placere estetica la Muzeul de Arta Constanta (stocheaza o colectie minunata de tablouri) sau Muzeul de Sculptura Ion Jalea (cu exponatele sale magnifice, cum ar fi operele de arta sculpturale).

La Muzeul de Arta Populara, se poate face cunostinta cu cultura locala si mestesugurile traditionale. Trebuie spus ca populatia locala este un mestesug expert in aproape orice domeniu. Printre exponatele sale se numara produsele din metal, textile, ceramica, lemn, sticla. Toate sunt bogat decorate si izbitoare prin frumusetea lor. Cladirea muzeului este foarte greu de trecut printr-un singur motiv simplu: este remarcabil din punct de vedere arhitectural. Pana in 1990 avea aici un sediu postal si chiar mai devreme primaria. Cladirea in sine a fost construita in 1893 si renovata de mai multe ori.

Fanii plimbarilor in locuri pitoresti vor fi interesati sa viziteze Podgoria Murfatlar. Iata una dintre cele mai vechi crame din regiune, unde turistii petrec excursii fascinante. In urma cu cativa ani, pe teritoriul acestei fabrici a fost deschis un muzeu. Expozitia este formata din amfore antice grecesti si romane, precum si prese antice folosite cu sute de ani in urma pentru productia de vin.