Cum sa-i spui celui mai bun prieten ca nu esti interesata romantic de el

Tu si prietenul tau cel mai bun ai avut o prietenie excelenta in ultimii ani, dar in ultima vreme se comporta ciudat. In curand, descoperi ca a dezvoltat sentimente romantice pentru tine, care nu sunt reciproce. Poate fi greu sa dezamagesti pe cineva romantic, in special pe cineva pe care il consideri un bun prieten. Cu toate acestea, intrucat aceasta persoana este prietenul tau, va trebui sa fii foarte sincera cu el.

Daca prietenul tau cel mai bun a inceput sa fie interesat romantic de tine, si nu stii cum sa-l respingi, citeste mai jos

Alege un moment si un loc bun pentru a vorbi

Ar trebui sa fii sincera cu prietenul tau cu privire la faptul ca nu-ti place de el. Poarta o conversatie cu el intr-un loc si un moment bun. Alege un moment in care prietenul tau nu va fi stresat. Nu vrei sa-i spui chiar inainte de un mare meci de fotbal sau examen. In schimb, asteapta o dupa-amiaza de weekend cand nici tu, nici prietenul tau nu ai planuri sau obligatii mari.

Scrie cateva notite

Poate fi dificil sa-i spui prietenului tau ca nu te intereseaza. In acest moment, s-ar putea sa te simti emotionata. Prin urmare, incearca sa iti notezi gandurile din timp. Acest lucru te va ajuta sa intelegi cum te simti si sa descoperi cel mai bun mod de a exprima acest lucru. Ia un pix sau creion si hartie si noteaza-ti gandurile. Cum te simti? Care este cel mai bun mod de a exprima acest lucru?

Respecta sentimentele prietenului tau

Sa fii prieten cu cineva care te intereseaza romantic poate fi confuz. Chiar daca ai precizat ca vrei doar o prietenie, prietenul tau poate avea unele sperante ca lucrurile se vor schimba. Retine ca pot exista asteptari diferite, caci oamenii sunt diferiti. Ca sa-i arati ca esti serioasa despre respingerea ta, sugereaza-i sa-si gaseasca o alta posibila partenera care ii va impartasi sentimentele. Pe site-ul de intalniri prietenul tau poate gasi multe femei Bucuresti care vor fi incantate sa petreaca timpul cu el si sa-l cunoasca. Astfel va putea uita de respingerea ta, si sa fie fericit.

Simte o oarecare empatie pentru prietenul tau

Vrei sa incerci sa obtii o idee despre ceea ce simte prietenul tau intrand in conversatie. Empatia este importanta in orice moment, dar este vitala pentru conversatiile dificile. Prietenul tau poate reactiona negativ la stirea pe care o vei da si vrei sa inteleaga de ce, astfel incat sa nu devina frustrat. Incearca sa te gandesti cum te-ai simti in pozitia prietenului tau. Imagineazati ca ai sentimente pentru cineva si crezi ca acea persoana poate simti la fel. Ar fi zdrobitor sa auzi adevarul. Prietenul tau se va simti probabil trist, dezamagit si ingrijorat de raul facut prieteniei voastre.

Ramai cu mintea deschisa

Daca intri in conversatie cu presupuneri, acest lucru poate schimba modul in care actionezi. De exemplu, daca te astepti ca prietenul tau sa se enerveze, poti intra in conversatie cu ostilitate. Dimpotriva, daca crezi ca prietenul tau va primi noutatea cu usurinta, s-ar putea sa fii indiferenta. Aminteste-ti de ceea ce nu stii. Nu poti sti cum se va desfasura o situatie pana cand nu va avea loc. Prin urmare, nu are sens sa faci predictii. Priveste situatia fiind calma si optimista, dar fara presupuneri cu privire la modul in care va reactiona prietenul tau. Pastrandu-ti asteptarile deschise, vei gasi mai usor sa faci fata unei game de reactii potentiale.

Pastreaza comunicarea deschisa

Vorbeste in continuare cu prietenul tau in mod regulat. Daca sentimentele prietenului tau nu dispar, poate ca va trebui sa porti din nou o conversatie in viitor. Asigura-te ca tu si prietenul tau pastrati comunicarea deschisa intre voi doi. Pot aparea situatii incomode daca prietenul tau ramane interesat romantic in tine. Sentimentele de furie si resentiment se pot construi, mai ales daca incepi sa te intalnesti cu altcineva.