Cele mai ciudate legi din SUA

Tara celor liberi si a celor curajosi … si proprietar al unora dintre cele mai bizare legi despre care ai auzit vreodata. Diferitele state au legi foarte specifice despre igiena, animale si arme, si nu exista nici o indoiala ca sunt destul de utile sau au fost la un moment dat in istoria tarii. Adevarat, multe dintre legi se intorc la vremurile bune si nimeni nu s-a deranjat sa le schimbe, ceea ce este minunat pentru noi, deoarece daca nu te socheaza, iti vor aduce un zambet pe fata. Si ganditi-va ca probabil ca nu s-a creat o lege daca cineva nu ar fi incercat aceste lucruri nebunesti. Arunca o privire asupra celor mai ciudate legi din SUA.

Drepturile penale. In Michigan, daca un jefuitor este ranit in timp ce iti jefuieste casa, el are dreptul sa te dea in judecata. Deci, mai bine iti dublezi asigurarea!

Bombele nucleare sunt interzise. In unele parti din California si Massachusetts, este ilegal sa detonezi un dispozitiv nuclear in interiorul orasului si vei primi o amenda de 500 de dolari daca o faci. Ceea ce faci in afara granitelor orasului depinde de tine si de viitorul omenirii.

Spune branza! In Dakota de Sud, este ilegal sa adormi intr-o fabrica de branzeturi. Aceasta este una dintre acele legi in care trebuie sa va intrebati cine a fost sarmanul care a inspirat aceasta lege si ce s-a intamplat cu el?

In Virginia de Vest, nu aveti voie sa va plimbati tigrul, leul sau leopardul, chiar daca este la pas. Se pare ca nimic nu le poate opri atunci cand ies la o plimbare, asa ca cel mai bine le tineti acasa.

Parul facial fals. In Alabama, este ilegal sa purtati o mustata falsa care provoaca rasul intr-o biserica. Acest tip de legi foarte specifice sunt usor de ocolit: fie purtati mustata falsa neamuzanta la biserica, fie o purtati pe cea amuzanta la bar.

Sensul calului. Daca ati consumat alcool si trebuie sa va intoarceti acasa, dar stiti ca nu puteti conduce, nici un cal nu va fi un inlocuitor potrivit. In Colorado este ilegal sa calaresti un cal sub influenta alcoolului, asa cum ar fi cu orice vehicul motorizat, asa ca data viitoare cand vei pleca la bar, mai bine lasa-ti cheile si fraiele acasa!

Ingrijirea parului. Parul unei sotii apartine in mod legal sotului ei din Michigan si Minnesota, asa ca trebuie sa solicite permisiunea de la el inainte de a face modificari. Legile parului nebun nu se termina aici: in Oklahoma, o femeie nu poate sa-si modifice nimic daca nu are licenta. Wisconsin este, de asemenea, foarte strict in legatura cu cine poate atinge lucrurile unei persoane, iar in Nebraska, o mama nu poate face fiicei sale permanent fara permisiune. In Florida, nu este permis sa adormi sub un uscator de par la salon, ceea ce este in beneficiul tuturor celor implicati!

De ce a traversat puiul strada? Raspunsul este ca nu a facut-o. Cel putin nu in Quitman, Georgia, unde este ilegal ca puii sa traverseze strada. Poate ca toata lumea se saturase de acea gluma si spera ca aceasta lege ii va pune capat.

Drepturile animalelor. Exista o multitudine de legi in toate statele prin care sa se asigure ca oamenii nu folosesc animalele in scopuri de divertisment si altfel din nou, trebuie sa va intrebati cat de mult au reprezentat o problema aceste comportamente pentru ca aceste legi sa existe! De exemplu, este ilegal sa maltratam sobolani in Denver, Colorado; cainii cu tatuaje trebuie raportati la politia din Connecticut; nu aveti voie sa treziti un urs care doarme in scopul unei simple fotografii, in Alaska. Exista o amenda de 500 de dolari pentru molestarea fluturilor in California; daca va legati elefantul de un contor de parcare in Florida, asigurati-va ca platiti parcarea asa cum ar face un vehicul normal; bataile cu bata de baseball din Galesburg, Illinois vin insotite de o amenda de 100 de dolari; este ilegal sa folosesti orice fel de reptile intr-un serviciu religios din Kentucky; nu va legati aligatorul la un hidrant de incendiu din New Orleans; nu poti maltrata stridiile din Baltimore, Maryland, nu exista gorile in locurile din spate ale masinilor din Massachusetts; cursele cu camile si struti in New Mexico sunt strict un nu-nu; in Atlanta, Georgia, este ilegal sa atasati o girafa pe un stalp de telegraf; si, daca vizitati o gradina zoologica din New Jersey, asigurati-va ca nu oferiti niciunui animal whisky sau tigari.

Reguli de intalnire. In Idaho, barbatii care au facut curte doamnelor ar fi bine sa nu fie zgarciti la cadouri – este ilegal ca un barbat sa-i ofere unei femei o cutie de bomboane care cantareste mai putin de 20 de kilograme.

Spiritul Craciunului. Daca va enervati cu vecinii lenesi care nu isi termina decoratiunile de Craciun pana la urmatoarea vacanta, atunci sunati la politie! Este o jignire sa nu termini decoratiunile de Craciun pana la 14 Ianuarie.

In Florida, este ilegal sa nu-i spui vecinului tau ca i-a luat casa foc. Nu conteaza cat de mult te enerveaza cu muzica data tare si masina lor care iti blocheaza drumul!

Intreaba-ti tatal. Daca aveti sub 18 ani si locuiti in statul Washington, nu aruncati canistre cu gaze lacrimogene. Cel putin, nu pana cand parintii tai iti dau voie. Dupa ce ai implinit 18 ani, decizia iti revine in totalitate!