Ce poti face ca sa eviti raceala in sezonul rece

Raceala in sezonul rece este cea mai frecventa afectiune care ataca imunitatea oamenilor deoarece organismul este mai predispus la infectarea cu virusi si bacterii. Primele simptome care prevestesc raceala sunt nasul infundat, durerea in gat si febra. In acelasi timp in care exista tratamente pentru vindecarea racelii, exista si cateva modalitati de preventie si de imbunatatire a imunitatii pentru a nu mai avea de-a face cu afectiunile sezonului rece.

Iata 5 lucruri pe care le poti face pentru a evita raceala in sezonul rece:

  1. Adoptă o rutina sanatoasa de odihna

Odihna este un element cheie pentru refacerea celulelor din organism si pentru cresterea imunitatii. Un somn dezechilibrat te predispune la cele mai mici afectiuni din sezonul rece, chiar si la o raceala simpla. De aceea e important sa urmezi aceeasi rutina de somn in fiecare noapte, sa ai aproximativ aceleasi ore la care te culci si te trezesti si sa te odihnesti neintrerupt timp de 7 sau 8 ore, in functie de nevoile organismului.

  1. Adoptă o dietă alimentară echilibrată

Vitaminele, nutrientii, proteinele si carbohidratii pe care organismul ii absoarbe din mancare sustin imbunatatirea imunitatii si sanatatea fizica si mentala. De aceea este important sa ai cele 3 mese pe zi recomandate si sa mananci echilibrat, astfel incat sa nu suprasoliciti organismul, dar nici sa il subnutresti.

O dieta alimentara sanatoasa si echilibrata nu trebuie sa excluda mancarurile preferate (carnea de porc sau cartofii prajiti, spre exemplu) atata timp cat le consumi cu masura si in combinatie cu alte alimente care iti aduc aportul necesar nutritiv.

  1. Ia medicamente preventive pentru raceala

La cel mai mic simptom care poate provoca o raceala, cum ar fi nasul infundat dimineata la trezire, poti preveni dezvoltarea afectiunii in organism cu tratamente pentru raceala. Acestea actioneaza prompt impotriva microbilor din organism care slabesc sistemul imunitat.

Tratamentele pentru prevenirea racelii in sezonul rece pot fi achizitionate fara prescriptie din farmacii si sunt destinate ameliorarii si tratarii simptomelor de raceala.

  1. Consuma miere si lamaie

Mierea si lamaia sunt cele mai cunoscute ingrediente traditionale pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea racelii. Mierea și lămâia au functii antiseptice, antivirale si antimicrobiene care lupta impotriva bacteriilor daunatoare, ciupercilor si virusilor care pot cauza boli si infectii.

O combinatie intre cele doua ingrediente intr-o cana de ceai in fiecare zi, te poate ajuta sa previ orice tip de raceala sau infectie care iti dezechilibreaza organismul.

  1. Fa exercitii fizice

O rutina care include 30 de minute de activitati fizice in fiecare zi iti intareste sistemul fizic si mental si te pregateste pentru a face fata oricarei situatii mai putin placute, cum ar fi: o zi stresanta la lucru sau o raceala spontana. Exercitiile fizice ajuta la tonifierea organismului, devenind mai rezistent in fata infectiilor din sezonul rece.

In cazul in care te confrunti deja cu o raceala, sportul nu este indicat pentru ca poate agrava simptomele.

Un sistem imunitar foarte bun te poate ajuta sa eviti orice tip de raceala care iti incearca organismul in sezonul rece pentru ca acesta lupta impotriva microbilor si virusurilor care se raspandesc in atmosfera sau prin contact uman direct. Ia-ti masurile necesare de precautie pentru a preveni raceala de anul acesta!