Cate tipuri de Yoga exista? Gaseste-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine

Yoga este o practica straveche care de-a lungul timpului a evoluat creand diferite tipuri de yoga: iata cum sa alegi tipul de yoga care ti se potriveste in functie de principalele caracteristici ale diferitelor tipuri de yoga.

Toate tipurile de yoga si cum sa intelegeti care dintre ele este cel mai potrivit

Yoga este o disciplina straveche. In realitate, de-a lungul secolelor (dar si mai recent) au aparut multe tipuri de yoga, fiecare dintre ele punand accentul pe diferite aspecte si metode. Pe scurt, diferitele tipuri de yoga pot fi, de asemenea, destul de diferite unele de altele, iar acest lucru poate crea o anumita dificultate atunci cand vine vorba de alegerea unui curs de yoga.

Daca vrei sa incepi sa faci yoga si nu stiti cu ce tip sa incepeti sau daca practicati deja yoga, dar ati vrea sa experimentati cu un alt tip, iata un ghid rapid. Vom explica principalele caracteristici ale celor mai cunoscute si practicate discipline yoga, care sunt principalele beneficii si care sunt cele mai evidente diferente, astfel incat sa puteti identifica tipul de yoga care potriveste cel mai bine corpului dvs. Evident, multe depind si de rezultatele pe care doriti sa le obtineti: daca este vorba de a elimina stresul, de a tonifica corpul sau de a pierde in greutate.

Iata cateva tipuri de yoga despre care vom vorbi:

Sa incepem cu cea mai „de baza” yoga care exista si anume Hatha Yoga. Este baza, cel mai vechi si mai traditional stil. S-a nascut pentru a restabili echilibrul din interiorul nostru si este potrivit pentru incepatori. Secventele au un ritm lent, miscarile sunt delicate, pozitiile sunt la indemana tuturor si din acest motiv este potrivit pentru cei care vor sa inceapa treptat.

Ashtanga

Nascuta din Pattabhi Jois. Se caracterizeaza printr-un ritm riguros, multiple secvente fixe si miscari precise. Alinierea este fundamentala. Este utila celor care doresc sa lucreze ritmul, cardio si in acelasi timp si mintea. Indicat si pentru imbunatatirea rezistentei si pentru sanatate in general.

Iyengar

S-a nascut dintr-unul dintre cei mai importanti yoghini numit Iyengar. Se concentreaza pe alinierea pozitiilor si pe respiratie. Presupune utilizarea de recuzita, adica suporturi precum blocuri, benzi, roti de yoga, paturi etc, pentru a facilita executarea corecta a pozitiilor. Este mai putin dinamic din punct de vedere cardiovascular decat vinyasa si puterea, asa ca probabil veti transpira mai putin, dar veti lucra mai mult la forta musculara si rezistenta.

Yin Yoga

Este un stil foarte diferit de celelalte, care spre deosebire de cele mai populare lucreaza pe intindere profunda, adica pe banda de corp, nu pe muschi. Conduce la ascultarea corpului si implica miscari putine si foarte lente. Potrivit pentru cei care doresc sa observe si cei care doresc sa obtina calmul interior.

Vinyasa

Este un tip de yoga dinamica care implica un flux fluid si continuu. Combina respiratia cu miscarile si nu include pauze. Are o intensitate destul de mare si datorita concentrarii pe armonia secventelor va permite sa simtiti fluxul de energie in timpul practicii.