Anonimitatea în videochat: adevăr sau mit?

Care este lucrul de care se tem cel mai tare modelele de videochat? Chiar mai grav decât să nu faci bani câteva luni la rând este să-ți fie descoperită identitatea. Așadar, anonimitatea în videochat este posibilă sau este doar un mit cu care te amăgesc studiourile de videochat? Adevărul este că anonimitatea este garantată, atâta timp cât și studioul, dar mai ales modelul, își asumă asta. La ce ne referim? Află din rândurile următoare. 

Cum îți asigură studioul anonimitatea? 

Într-o lumea ideală, toate modelele vor alege să colaboreze cu un studio profesionist care să le garanteze confidențialitatea. Din păcate, nu trăim într-o lumea ideală. Ca model începător sau chiar unul cu ceva experiență, recomandarea noastră va fi să discuția problema confidențialității încă de la interviu. Indiferent de alegerea ta, de a discuta sau nu meseria pe care o practici, studioul este dator să-ți protejeze datele personale. 

Studiourile nu vor folosi numele tău real pe platforme și nici alte date reale, pentru a-ți proteja intimitatea. În plus, de preferat este să alegi să lucrezi cu un studio care să colaboreze doar cu platforme de videochat interzise în România, asta ca să nu riști să te vadă conaționalii. Cele mai bune studiouri care fac angajări la videochat în București, zona Unirii folosesc măsuri suplimentare de protecție împotriva furtului de materiale online, mai exact site-uri care se specializează în protecția informațiilor. 

Cum îți poți proteja anonimitatea în viața profesională? 

Modelele de videochat trebuie să respecte o serie de reguli foarte clare, una dintre ele făcând referire la protecția datelor personale. Va fi de datoria ta să-ți pui la punct o identitate special concepută pentru activitatea de videochat. Utilizatorii de pe platforme nu trebuie să afle detaliile tale personale, precum numele real, numărul de telefon sau adresa, indiferent de cât de insistenți sunt sau ce promisiuni îți fac. 

De asemenea, este total interzisă interacțiunea cu membrii platformelor de videochat în afara orelor de lucru. Nu face greșeala de a discuta cu aceștia pe dispozitivele personale, deoarece te expui riscului de a fi hărțuită. În plus, dacă au parte de atenția ta pe gratis, ce motive mai au să revină pe platforme contra cost? 

Cum îți poți proteja anonimitatea în viața persoanlă? 

Tu ești pregătită să le spui oamenilor cu ce te ocupi? Probabil că doar familiei și prietenilor apropiați. Acest pas necesită foarte multă grijă din partea ta, mai ales dacă părerile lor despre această meserie nu sunt dintre cele mai favorabile. Dacă totuși nu crezi că ar fi de acord, mai bine ține această informație pentru tine. Iată trei metode prin care îți poți proteja viața personală: 

  • Nu le spune oamenilor ce job ai. E treaba ta cu ce te ocupi și nu ești obligată să dai explicații nimănui;
  • Dacă nu ești totuși genul de om care să se simtă confortabil să nu răspundă la întrebări, gândește-te din timp la o variantă de job pe care ți-ar plăcea să-l practici. Fii sigură pe tine atunci când răspunzi și interlocutorul te va crede;
  • Nu-ți expune toată viața personală pe rețelele de socializare! Evită să postezi poze de la studio sau în costumațiile pentru muncă și nimeni nu va ghici care este jobul tău adevărat. 

Poate că în timp se va schimba situația și în România, dar momentan este dreptul tău să te protejezi. Ai grijă să o faci cum trebuie!